Vantaalaiselta Arjalta varastettiin 4 000 euron erikoispyörä, joka on mahdoton myydä huomaamatta: ”Aika tyhmä varas saa olla”

Julkaistu:

Amerikkalaisen Cannondalen valmistamat tandempyörät ovat Suomessa erittäin harvinaisia.


Vantaalla Tikkurilassa varastettiin harvinainen tandempyörä hieman yli viikko sitten.

Cannondale-merkkinen pyörä varastettiin lauantain ja sunnuntain 18.–19.8. välisenä yönä Arja Gröhnin pihalta hänen ja miehensä makuuhuoneen ikkunan vierestä, missä se oli kiinnitettynä ja lukittuna.

Tuolle yölle oli odotettavissa kovaa sadetta, joten Gröhn oli siirtänyt miehensä kanssa pariskunnan muut polkupyörät varastoon. Tandemin he jättivät kuitenkin ulos, koska se ei suuren kokonsa takia mahtunut sisälle varastoon muiden pyörien kanssa yhtä aikaa.

”Lauantai-iltana tulin koirien kanssa ulkoa kotiin, ja pyörä oli siinä. Kun mieheni lähti töihin sunnuntaiaamuna kello 5.30, pyörä oli hävinnyt.”

Gröhn teki asiasta välittömästi rikosilmoituksen sen jälkeen, kun he huomasivat pyörän kadonneen. Ainakaan toistaiseksi poliisi ei ole kertonut tapauksesta mitään lisätietoja. Gröhnin tytär julkaisi aiheesta myös Vantaan Puskaradio -ryhmässä.

Julkaisun kommenteissa on pohdittu, ettei pyörävaras välttämättä tehnyt järkevintä valintaa tandemia varastaessaan. Amerikkalaisen Cannondalen valmistamat tandempyörät ovat nimittäin Suomessa erittäin harvinaisia.

”Mieheni tietää yhden vastaavan pyörän Suomessa. Tarkkaa lukumäärää meillä ei tietenkään ole tiedossa”, Gröhn sanoo.

Joka tapauksessa pyöriä ei montaa Suomessa ole. Mikäli pyörävaras on myyntiaikeissa, ei Cannondalen kauppaaminen Suomen maaperällä ole kovin vaivatonta.

Pyörä ehti olla Gröhnillä ja hänen miehellään kolmisen vuotta. Hän sanoo, että toimituskuluineen uusi Cannondale maksaisi noin 4 000 euroa, joten arvokkaasta menopelistä on kyse.

”En usko, että sitä yritetään Suomessa kaupata. Jos olisin ostamassa noin kallista pyörää, selvittäisin kyllä, onko se laillisesti hankittu. Aika tyhmä varas saa olla, jos heti laittaisi myyntiin”, Gröhn sanoo.

Gröhn kertoo myös katselleensa virolaisista nettikaupoista, josko pyörää olisi yritetty myydä Suomen rajojen ulkopuolella. Toistaiseksi ei ole tärpännyt.

Yhden mahdollisen pyörähavainnon Gröhn on saanut. Hänen mukaansa joku oli nähnyt Itä-Hakkilassa yksin tandempyörällä ajavan ihmisen.

”Ei ole tiedossa, oliko pyörä sama. Laitoimme Itä-Hakkilan kauppoihin ilmoituksia ja ajelimme siellä päin. Mitään ei ole näkynyt.”