Itsepalvelukirppis sai häädön, mutta 200:lle tavaroita myyvälle asiakkaalle ei kerrottu mitään: Leena Kaskella on sisällä 500 euroa

Julkaistu:

Asiakkailla on torstai-iltaan saakka aikaa hakea tavaransa pois Lanttilan kirpputorilta Vantaalta. Asiakkaat ovat olleet epäileväisiä, saavatko he rahansa pois.


Lanttilan itsepalvelukirpputori Vantaan Petikossa lopettaa toimintansa tämän viikon torstaina.

Itä- ja Keski-Uudenmaan ulosottovirasto jätti viime viikolla Lanttilan kirpputorille tulostettuja ilmoituksia, joissa se kertoo, että liikehuoneisto tullaan sulkemaan perjantaina 30.8. kello 12 ja että kaikki tavarat tulee olla siihen mennessä haettuna.

”Liikehuoneistoon jääneet tavarat tullaan hävittämään”, paperissa lukee.

Kun lappu ilmestyi Lanttilan oveen, Vantaan Lanttila julkaisi Facebook-sivullaan, että ”toiminta Lanttilassa jatkuu ihan normaalisti”. Kuitenkin pian sen jälkeen se muutti julkaisuaan: ”Lanttilan liiketoiminta loppuu syksyllä, ilmoitamme hyvissä ajoin ennen sulkemista”.

Maanantaina illalla Vantaan Lanttila julkaisi Facebook-sivullaan, että se lopettaa toimintansa torstaina 29.8. kello 18. Se oli ensimmäinen päivitys, jossa Lanttila kertoi lopetusajankohdan konkreettisesti.

”Jos sinulla on tavaraa, niin voit noutaa ne viimeistään silloin torstaina. Tavaroiden noudossa joustamme hakuaikoja (voit noutaa tavarat ti–ke iltana klo 20:00 asti). Kaikki tilitykset maksamme asiakkaille. Lisätietoa saat kassalta”, maanantaina julkaistussa päivityksessä kerrotaan.

Ulosottovirastosta saatujen tietojen mukaan kiinteistössä vuokralla oleva Mearex oy on saanut häätöpäätöksen kiinteistöstä käräjäoikeuden yksipuolisella päätöksellä 12. heinäkuuta.

Ulosottoviranomaiset kävivät Lanttilan tiloissa viime viikolla kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla he kävivät tarkastamassa Lanttilan tilat ja kertoivat henkilökunnalle asiasta ja kehottivat yritystä tiedottamaan toiminnan päättymisestä asiakkaille.

Seuraavana päivänä he kävivät uudelleen ja veivät samalla paperisia ilmoituksia tulossa olevasta häädöstä. Ulosottoviraston ilmoituksia laitettiin viikolla siksi, että ulosottoviranomaisen käsityksen mukaan Mearex oy ei ollut tiedottanut asiakkaitaan tilojen tyhjentämisestä, vaan toiminta jatkui normaalisti.

Lanttila antoi asiakkailleen aikaa noutaa tavaransa pois torstaihin kello 18 saakka. Ulosottoviraston asettama takaraja on perjantaina kello 12. Perjantain jälkeen ulosottoviranomainen käy läpi tiloissa vielä olevat tavarat.

Lähtökohtaisesti häädössä annetaan häädönhakijalle hävityslupa arvottoman ja vähäarvoisen omaisuuden hävittämiseen.

Asiakkaille voi tulla kiire tavaroidensa noutamisessa torstaihin mennessä.

Lanttilan kirpputoria pyörittävän Mearex oy:n toimitusjohtajalla Jouni Silvosella on vielä olemassa varavaihtoehto, mikäli kaikki asiakkaat eivät ehdi noutaa tavaroitaan pois torstai-iltaan mennessä. Hän ei halua kertoa tuosta vielä tarkemmin, koska asiasta sopiminen on kesken.

Sen sijaan Silvonen pitää todennäköisenä, että kirpputori ehtii tyhjentyä torstaihin mennessä.

”Maanantaina meillä oli pyöreästi 200 asiakasta sisällä, niistä lähti samana päivänä 58. Tänään lähtee 50. Tämän päivän jälkeen jäljelle jää siis sata asiakasta, ja aikaa on vielä kaksi päivää.”

Jos kirpputorilla on tiedotettavaa, niin Silvosen mukaan kaikki tuorein tieto päivitetään Lanttilan Facebook-sivuille.

Silvosen mukaan kirpputorilla tehdään kauppaa torstain loppuun saakka. Varausjärjestelmää ei hänen mukaansa ole vielä suljettu, mutta maanantaina siihen ei enää tullut uusia varauksia lainkaan.

Kirpputorilla tuotteitaan myymässä olevien ihmisten keskuudessa on herännyt huoli, saavatko he sieltä rahansa pois.

Yksi heistä on Leena Kaski, joka kertoo, että hänellä on tilittämättä Lanttilan kirpputorilta yhteensä 500 euroa. Siitä vähennetään noin 70 euron pöytävuokra sekä viiden prosentin provisio, jonka kirpputori ottaa. Eli Kasken pitäisi kirpputorilta yli 400 euroa.

Kasken pöytävuokra päättyy perjantaina 30.8. Hän sai sovittua rahojensa tilityksen ja maksun tämän viikon torstaille eli samalle päivälle kuin kirpputorin toiminta loppuu.

Lanttilan maanantaisen Facebook-päivitykseen kertyneiden kommenttien mukaan ihmiset ovat olleet epäileväisiä sen suhteen, että he saisivat rahansa sieltä pois.

”Koska tilanne on näin sekava, niin totta kai monet epäilevät”, Kaski sanoo.

Silvonen vakuuttaa, ettei asiakkailla ole syytä huoleen.

”Kaikki saavat aivan varmasti rahansa pois. Kaikki käteistilitykset hoituvat torstaihin mennessä. Pankkitilille rahat siirtyvät karkeasti viidessä arkipäivässä, kuten tähänkin saakka on ollut”, Silvonen sanoo.

”Lähtökohtana on, että ajamme liiketoiminnan alas tyylikkäästi niin, että kaikki asiakkaat palvellaan loppuun asti.”

Vantaan lisäksi Lanttilan kirppis toimii myös Lahdessa. Siellä toiminta jatkuu normaalisti.

Ensimmäisenä asiasta kertoi Vantaan Sanomat.