Suomen Skam-näytelmän näyttelijät julkaistiin, teatterioikeudet myönnetty aiemmin vain Tanskaan

Julkaistu:

Skamin teatteriversion saaminen Suomeen vaati tiukkoja neuvotteluita.


Vantaalla koetaan syksyllä teatterihistoriaa, kun yksi 2010-luvun suosituimmista nuortensarjoista, Skam, saa oman teatteriversionsa Kulttuuritalo Martinuksen lavalla lokakuussa.

Norjalaisen menestyssarja Skamin teatterilavoille kääntyvän suomalaisversion näyttelijät julkistettiin viime vikolla.

Televisiossa nähdyssä Skam-sarjassa seurattiin neljän tuotantokauden ajan norjalaisten lukiolaisystävien tarinaa eri päähenkilöiden kautta.

Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevan Kulttuuritalo Martinuksen tuottama teatteriversio perustuu tv-sarjan ensimmäiseen kauteen, jonka päähenkilö on uutena opiskelijana lukion aloittava Eva.

Evan roolissa nähdään 22-vuotias Rosanna Liuski. Kallion lukiosta valmistunut Liuski on harrastanut teatteria 12-vuotiaasta asti.

”Minulla on suuri intohimo tälle alalle. On kunnia ja etuoikeus näytellä Evaa. Evalla on emotionaalista taistelua, johon pystyn samastumaan tunnetasolla.”

”On tosi tärkeää, että saan tuoda ne tunteet näyttämölle niin, että mahdollisimman moni pääsisi samastumaan ja elämään Evan rankkoja, mutta myös positiivisia ja jännittäviä kokemuksia ja selviytymistä”, Rosanna Liuski kertoo Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Skamin teatteriversion saaminen Suomeen vaati tiukkoja neuvotteluita, Kulttuuritalo Martinuksen teatterinjohtaja Christian Sandström sanoi keväällä.

Historiallisen satsauksesta tekee sen harvinaislaatuisuus: teatterioikeudet on ennen Suomea myönnetty vain Tanskaan.

”Tämä on iso asia myös Vantaalle. Tämä on ainutlaatuista. Nämä olivat ehdottomasti urani vaikeimmat sopimusneuvottelut, mutta nyt voimme todeta, että jes, saimme oikeudet ennen Ruotsia”, Sandström iloitsi.

Jonasta teatterilavalla näyttelee Elias Hjelm, Vildeä Kreetta Kiviniemi, Nooraa Kreetta Sivhola, Sanaa Yasmin Ahsanullah, Chrisiä Jenna Schleifer, Williamia Joona Saturi ja Isakia Jere Hartikainen.

Näytelmän esitykset alkavat Kulttuuriralo Martinuksessa lokakuun toisena päivänä ja kestävät aina marraskuun loppuun saakka.