Hurja öinen takaa-ajo Vantaalla: Kissa jahtasi näätää, ja tämä piiloutui Hanna Moilasen pesukoneeseen

Julkaistu:

Edes pelastuslaitos ei meinannut saada näätää ulos pesukoneen rummusta.


Keskiviikon ja torstain välinen yö jäi Vantaan Pakkalassa asuvalle Hanna Moilaselle mieleen pitkäksi aikaa.

Tarinaan liittyy Moilanen ja hänen miehensä, perheen kaksi kissaa, pesukone, näätä ja pelastuslaitos.

Moilasen mies oli mennyt kolmen aikaan aamuyöllä tupakalle ulos, ja perheen kissat olivat lähteneet mukaan nauttimaan rauhallisesta yöilmasta.

Samaan aikaan näätä oli tavalla tai toisella päässyt Moilasen aidatulle pihalle, kissa oli huomannut sen ja lähtenyt jahtaamaan sitä. Näätä oli paennut kissoja asuntoon sisälle, ja siellä se oli ampaissut alakerran vessaan.

”Varmaan se jotenkin yritti kiertää huonetta, kun päätyi pieneen tilaan. Sitten se tippui pesukoneemme rumpuun”, Moilanen kertoo.

Moilanen oli yrittänyt avittaa näätää viltillä pois pesukoneesta, mutta tuloksetta.

”Se varmaankin pelkäsi, että kissat olisivat sitä vastassa.”

Myös Moilasen mies oli yrittänyt saada näätää pois pesukoneesta, mutta tuloksetta. Hän oli laittanut hanskat käteen ja yrittänyt saada näätää pyyhkeen sisälle ja viedä pyyhkeessä sitä ulos. Yritykseksi jäi sekin.

”Ei hän saanut näätään otetta. Se oli niin vikkelä, vaikka pienessä tilassa olikin”, Moilanen sanoo.

Lopulta ei auttanut kuin soittaa pelastuslaitos paikalle. Pelastuslaitoksen hälytyslistan mukaan hälytys tuli torstain vastaisena yönä kello 3.42. Tehtävänimikkeenä eläimen pelastaminen.

Mutta vaikeaa oli heilläkin. Pelastuslaitos saapui paikalle ja joutui nostamaan koko pesukoneen pihalle. He olivat kallistaneet pesukoneen kyljelleen ja alkaneet houkutella näätää ulos rummusta.

”Ei se silloinkaan meinannut lähteä pesukoneesta millään, kun oli niin turvallisessa paikassa”, Moilanen sanoo.

Lopulta yksi pelastuslaitoksen työntekijöistä oli laittanut vähän tuhdimmat hanskat käteen ja onnistunut tökkäämään näätää. Siinä vaiheessa se oli pinkaissut karkuun niin kovaa vauhtia kuin pystyi.

Näädän houkuttelu ulos pesukoneesta ei ole aivan jokapäiväinen juttu. Parin päivän ajan Moilasen kotona ei juuri muusta ole puhuttu.

”Emme ole mieheni kanssa koskaan aiemmin edes nähneet näätää luonnossa. Kaikki joille olemme tästä kertoneet, ovat sanoneet, etteivät uskoisi tarinaa, ellei siitä olisi kuvaa”, Moilanen sanoo.