Taitoluistelija teki ”pari temppua kylmiltään” merijäällä Helsingin edustalla – Paikalle sattui Mika Ihamuotila, jonka someen jakama jääshow herättää ihastusta - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Taitoluistelija teki ”pari temppua kylmiltään” merijäällä Helsingin edustalla – Paikalle sattui Mika Ihamuotila, jonka someen jakama jääshow herättää ihastusta

Taitoluistelija Emma Niemi päätyi Mika Ihamuotilan Instagram- ja Twitter-videoiden tähdeksi sattumalta.

Emma Niemi hyppää Helsingin edustan merijäällä. Kuvankaappaus somessa leviävästä videosta.­

18.2. 17:04

Instagramissa ja Twitterissä tykkäyksiä kerää nyt Marimekon hallituksen puheenjohtajana tunnetun Mika Ihamuotilan video.

Videolla häikäisevässä auringonpaisteessa luistelee taitoluistelija pipo päässä. Taustalla näkyy valkoista meren jäätä, sinistä taivasta sekä saaristoa.

Videon paikkatunnisteeksi Ihamuotila on valinnut Helsingin Uunisaaren.

Ihamuotila on kirjoittanut videon yhteyteen tekstin:

”Tänään työpäiväni oli luistimilla, jäällä Helsingin edustalla. Puheluita, Teams,-palaveri, luistelua merimerkkien ympäri, hernekeitto, pannukakku... Yhtäkkiä törmään taitoluistelija Emma Niemeen keskellä merta. Tällaista ei tapahdu missään muualla maailmassa. I just love Finland and Helsinki. Had forgotten winter altogether ❄️”

Entisen taitoluistelijan Emma Niemen ei edes pitänyt mennä torstaina jäälle.

Niemi oli aamupäivällä kaverinsa kanssa matkalla Hernesaaressa sijaitsevaan Löyly-ravintolaan kahvittelemaan.

”Huomasin, että jäälle oli aurattu pikkukenttiä. Minulla oli sattumalta autossa luistimet, joten kysyin kaverilta, että jos mennään ensin kuvaamaan pari videota”, Niemi kertoo.

Kaverille tämä sopi.

Emma Niemi lopetti aktiiviuransa taitoluistelussa vuonna 2017.

Urallaan hän edusti Suomea nuorten maajoukkueessa vuosina 2013–2016 ja naisten maajoukkueessa 2013–2016.

Niemen parhaimpiin saavutuksiin kuuluivat muun muassa noviisien Pohjoismaiden mestaruuskisojen toinen sija ja junioreiden Suomenmestaruuskilpailun kolmas sija.

Nykyisin Niemi keskittyy valmentamiseen.

Eiranrannan edustalla olevalla jäällä Niemi innostui improvisoimaan.

”Päätin heittää pari temppua kylmiltään. Tilanne tuli puskista itsellekin.”

Olosuhteita Niemi kuvailee upeiksi.

”Ihan mieletön tilanne ja tunne. Keskellä merta sai luistella. Tällaisia olosuhteita ei löydy mistään muualta kuin Suomesta.

Jäällä näkyi Niemen mukaan päivällä yllättävän vähän ihmisiä. Ehkä kova pakkanen sai ihmiset pysyttelemään sisätiloissa.

Eräs mies kävi kuitenkin kysymässä lupaa Niemen luistelun kuvaamiseen. Mies myös kysyi, saako videota jakaa sosiaalisessa mediassa.

”Katsoin, että tutun näköinen henkilö. Mutta ei saatu kaverini kanssa päähän, että kuka mies oli kyseessä”, Niemi kertoo nauraen.

HS Helsinki ei tavoittanut Mika Ihamuotilaa kommentoimaan videota.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?