Korona niittää nyt ravintoloita, Kolmon3n lopettaa toimintansa Kalliossa: ”On aika luovuttaa”

Ravintola Kolmon3n ilmoitti myöhään keskiviikkona sosiaalisessa mediassa, että se lopettaa toimintansa tulevana viikonloppuna.

Ravintola Kolmon3n avasi Kalliossa, Kolmannella linjalla, vuonna 2014. Kuva on samalta vuodelta.

12.2.2021 11:14

Ravintola Kolmon3n avasi Helsingin Kallion Kolmannella linjalla juuri sopivaan aikaan. Vuonna 2014 muodikkaalla kulmakunnalla odotti törmäävänsä juuri tällaisiin paikkoihin: raikkaasti sisustettuihin ja stailattuihin ravintoloihin, joiden menussa fine diningin ennakkoluulot heitettiin romukoppaan.

Ravintola ilmoitti myöhään keskiviikkoiltana Facebook-sivullaan lopettavansa toiminnan tulevan viikonlopun jälkeen.

”Kun vastoinkäymiset käyvät liian suuriksi, on aika luovuttaa”, päivityksessä kirjoitettiin, ja kiitettiin uskollisia asiakkaita, jotka ovat käyneet ravintolassa vuosia. Lopettamispäätöstä päivityksessä kuvaillaan ”sydäntäsärkeväksi”.

Vaikka ravintola ei päivityksessään suoraan kerro syytä lopettamiselle, tekstissä viitataan ravintola-alan vaikeaan vuoteen.

”Uskomme hartaasti siihen, että ravintola-ala vielä nousee arvoiselleen paikalle. Kun yksi valo sammuu, toinen syttyy. Näin toivon mukaan tapahtuu myös meille”, päivityksessä kirjoitetaan.

Kolmon3n palvelee asiakkaita vielä perjantaina lounaalla. Lisäksi à la carte -lista on voimassa vielä perjantaina ja lauantai-iltana.

Ravintoloitsija Ryan Lumb ei halunnut torstaina kommentoida lopettamispäätöstä.

Helsingin ravintolamaailmassa kuohuu muutenkin.

Viime viikolla lopettamisesta ilmoitti Korkeavuorenkadulla sijaitseva ravintola Juuri. Myös Torikortteleissa sijaitsevaa ravintola Chapter on haettu konkurssiin ja sulkenut ovensa.

Lue lisää: ”Tasan vuosi sitten oli tosi hyvä fiilis”, muistelee ovensa sulkeneen helsinkiläisravintolan omistaja – Lähiviikkoina odotetaan konkurssien sumaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?