Vegaanien fine dining ei kannattanut Helsingin Kalliossa – Vain alle vuoden auki ollut erikoisravintola sulkee ovensa - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Vegaanien fine dining ei kannattanut Helsingin Kalliossa – Vain alle vuoden auki ollut erikoisravintola sulkee ovensa

Helsinginkadulle avattu Villd-ravintola suljetaan lokakuussa. ”Ei tämä nyt ihan sellainen vuosi ole ollut kuin mitä kuvittelin”, sanoo ravintoloitsija.

Ravintoloitsija Ossi Paloneva seurasi ulkona, kun suunnittelija Erwin Laiho asetteli ikkunaan ilmoitusta ravintolan kotiinkuljetusalueesta maaliskuussa.­

15.10. 16:15

Viime vuoden marraskuussa Helsinginkadulle avattiin vegaanista villiruokaa tarjoileva ravintola Villd.

Aiemmin pop-up-ravintolana toimineen Villdin alku ei ollut helppo, sillä koronapandemia iski vain nelisen kuukautta avaamisen jälkeen.

Maaliskuussa ravintola sulki ovensa ja siirtyi kotiinkuljetuksiin. Uudistus alkoi lupaavasti, ja ravintoloitsija Ossi Paloneva arvioi HS:lle ravintolan saattavan jopa palkata lisää henkilökuntaa.

Nyt ravintola on kuitenkin auki viimeisiä viikkojaan. Ensi kuussa Helsinginkadun ravintolassa ei enää valmisteta nokkosrisottoa tai asetella lautaselle ketunleipää.

Yksittäistä syytä sulkemiselle on vaikea antaa, Paloneva kertoo nyt HS:lle. Pandemian vaikutukset aukioloon, asiakaspaikkoihin ja asiakkaiden käytökseen ovat tuoneet omat haasteensa, vaikka ravintola selvisikin kevään ja kesän yli.

Peruuntuva pikkujoulukausi ja asiakaspaikkojen puolitus lykkäsivät normaalitilanteeseen palaamista kuitenkin niin kauas, että syntyi päätös sulkea ravintola kokonaan.

”Ei tämä nyt ihan sellainen vuosi ole ollut kuin mitä kuvittelin”, Paloneva myöntää.

Yllätyksiä on riittänyt. Niitä voi olla luvassa vielä lisääkin, sillä Paloneva uskoo Villdin konseptin palaavan vielä jossain muodossa.

”Mutta onko se sitten elintarvikkeita vai pop-upeja vai perustetaanko joskus myöhemmin johonkin uuteen tilanteeseen ravintola, sitä ei osaa vielä tässä vaiheessa sanoa.”

Ravintola jatkaa toimintaansa lounain, illallisin ja brunssein vielä lokakuun ajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?