Helsingin Kalliossa purettiin taloa ja työmaan välistä paljastui täysin uusi katselukulma ikonisen kirkon torniin - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Helsingin Kalliossa purettiin taloa ja työmaan välistä paljastui täysin uusi katselukulma ikonisen kirkon torniin

Entistä vastaanottokeskuksen rakennusta puretaan Kaarlenkadulla. Purkutyöt muuttivat maisemaa niin, että välistä paljastui täysin uusi näky.

Kirkon voi nähdä ylämäkeen kohoavalta Franzeninkadulta.­

25.9.2020 9:35

Kallion kirkon torni on nyt nähtävissä poikkeuksellisesta kulmasta Helsingissä.

Kaarlenkatu 7:ssä sijaitsevaa entistä vastaanottokeskusta puretaan. Kun osittain purettua rakennusta katsoo Franzeninkadulta käsin, voi kirkon nähdä sen välistä.

Kaarlenkadulta kirkkoa ei näe. Katu on alempana ja Kallion pelastusasema peittää näkymän.

Tilanne on väliaikainen, sillä tilalle ollaan rakentamassa uutta asuinkerrostaloa. Näyn bongasi HS Helsingille kuvan lähettänyt Juhani Styrman.

Purettava talo on valmistunut vuonna 1988. Vuoteen 2009 asti rakennus oli Fenno-hotellin käytössä, jonka jälkeen se ehti toimia 10 vuotta vastaanottokeskuksena.

Se ei ole ainoa Kalliossa purettava rakennus. Esimerkiksi Toisen Linjan ja Porthaninkadun kulman vanhat virastotalot on vastikään saatu maan tasalle. Kyseessä on Helsingin ylioppilaskunnan omistaman Ylvan Lyyra-hanke.

Virastotalojen tilalle rakennetaan hotelli, toimistorakennuksia ja kansainvälisille tutkijoille tarkoitettu asuintalo. Uusien kiinteistöjen on määrä valmistua vuoden 2022 aikana.

Lue lisää: Kerrostalon seinään ilmestyi graffiteja tavalla, joka on vaatinut öisiltä töhrijöiltä uhkarohkeaa akrobatiaa Kalliossa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?