Krapulainen mies sai ovelleen jäähtyneen kebabin Helsingin Kalliossa – Alkoi tapahtumaketju, joka johti täysin sivullisten Mikon ja Jasmin rakkaustarinaan - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Krapulainen mies sai ovelleen jäähtyneen kebabin Helsingin Kalliossa – Alkoi tapahtumaketju, joka johti täysin sivullisten Mikon ja Jasmin rakkaustarinaan

Mikko Aspelin ja Jasmi Lumerto viettivät ensimmäistä vuosipäiväänsä juhannusviikolla.

Julkaistu: 23.6. 8:13

Jarkko Koskisen järjestämät sokkotreffit johtivat rakkauteen. Kebab-ravintolassa ei enää käydä treffeillä.

Vuosi sitten Helsingin Kalliossa asuva Jarkko Koskinen koki krapulapäivänä karvaan pettymyksen: kotiovelle tilatut kebabit olivat ehtineet jäähtyä matkalla. Taas.

Koskinen antoi asiasta palautetta ja sai korvaukseksi lahjakortin kahdelle. Kebabit mieluiten kotonaan nauttiva Koskinen ei kuitenkaan halunnut itse lähteä ravintolaan, jossa lahjakortit olisi pitänyt käyttää. Sen sijaan hän päätti järjestää King Kebabissa sokkotreffit kahdelle tuntemattomalle kanssakalliolaiselle.

Koskinen kirjoitti Facebookin Kallio-ryhmään ilmoituksen, jossa kertoi ajatuksestaan. Lahjakortin hän kertoi toimittavansa niille henkilöille, jotka ensimmäisenä ilmaisevat halukkuutensa lähteä toistensa kanssa treffeille.

Ensimmäisenä jonossa olivat Mikko Aspelin ja Jasmi Lumerto. Heihin Koskinen kohdisti amorin nuolensa.

Pari vastaa puhelimeen yhdessä, samasta osoitteesta.

He kertovat, ettei kumpikaan erityisemmin perusta vuosipäivistä. Juhannusviikolla sellaista kuitenkin juhlittiin.

”Se on niin kiva tarina, niin päätettiin että se on juhlan arvoinen juttu se meidän ensikohtaaminen”, Lumerto sanoo.

Kumpikaan ei etsinyt tietoisesti rakkautta ja molemmat olivat varautuneet myös kiusalliseen puolituntiseen. Ajatus kebeb-treffeistä oli molempien mielestä hauska ja mukaan lähdettiin silkasta mielenkiinnosta.

Lumerto kertoo suorastaan vältelleensä pariutumista.

”Olin suorastaan päättänyt, että nyt en etsi ketään ja pysyn sinkkuna. Kuitenkin jo ihan ensimmäisellä tapaamisella mietin, että mitäs tässä nyt tapahtuu.”

Hän kertoo olleensa tapojensa mukaan myöhässä. Sen jälkeen Aspelin on saanut odotella Lumertoa muuallakin. Molemmille oli nimittäin melko pian selvää, että tapaaminen ei jää ainoaksi.

”Juttua riitti. Tilattiin ruuat, mutta kumpikaan ei lopulta hirveästi syönyt kun aika meni höpötellessä”, Aspelin muistelee.

Kylmettyminen koitui siis jälleen kahden kebab-aterian kohtaloksi, kun treffeiltä lähdettiin töihin samaa matkaa.

Metroasemalla Aspelin pyysi Lumerton puhelinnumeroa.

Puoli vuotta myöhemmin Lumerto pakkasi tavaransa muuttolaatikoihin ja Aspelinin Kallion kodista tuli parin yhteinen. Siellä juhlittiin myös ensimmäistä vuosipäivää.

King Kebabissa pari ei ole käynyt ensitapaamisen jälkeen, eikä sinne ole Lumerton mukaan tarkoituskaan mennä.

Mutta ehkä Jarkko Koskisen kebabit vielä joskus koukkaavat Alppilan ja Merihaan kautta. Silloin Kalliossa voi tapahtua mitä tahansa.

Mikko Aspelin ja Jasmi Lumerto viettivät ensimmäistä vuosipäiväänsä juhannusviikolla.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?