Punainen pakettiauto ajoi naisen ohi, kertoo ohikulkijoita hämmentävä kaivonkansi keskellä Helsinkiä - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Punainen pakettiauto ajoi naisen ohi, kertoo ohikulkijoita hämmentävä kaivonkansi keskellä Helsinkiä

Kaivonkansi Pohjoisesplanadin ja Mikonkadun kulmassa.

Julkaistu: 4.5. 11:45

Kun kääntää katseensa maahan keskellä Helsinkiä, voi törmätä omalaatuisiin kaivonkansiin, joihin on kätketty erikoisia tarinoita

Helsingin keskustassa kulkeva astelee huomaamattaankin lukuisien taideteoksien päältä. Esimerkiksi Aleksanterinkatua halkovat kuparinauhat ja Lasipalatsin kulmalla astellaan niin ikään pronssin päällä.

Yksi teoksista on siroteltu kaivonkansiin ympäri keskustaa. Se jää helposti mieltä kutkuttavaksi mysteeriksi: Miksi ihmeessä kaivonkansi kertoo naisesta, jonka ohi ajoi punainen pakettiauto?

Tämä Pohjoisesplanadin ja Mikonkadun kulmasta löytyvä kaivonkansi ei ole ainoa laatuaan, vaan osa kahdeksan kantta kattavaa taideteosta.

Valurautaiset kaivonkannet ovat sveitsiläissyntyinen taiteilija Denise Zieglerin vuosituhannen vaihteessa luoma teos Epigrammeja Helsingin kaupungin jalankulkijoille.

Teokseen kuuluviin kansiin on kirjoitettu epigrammeja, lyhyitä ja kärkeviä runoja. Ne taiteilija on omistanut ohikulkijoille.

Ajatuksia herättäviä kaivonkansia voi ihastella Kluuvissa, Kampissa ja Kaartinkaupungissa. Kansien sijainnit on merkitty alla olevaan karttaan.

Kaikki kannet kiertämällä kävelylenkin pituudeksi tulee noin kolme kilometriä.

Epigrammeja Helsingin kaupungin jalankulkijoille on siis taideteos, jonka näkeminen vie aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?