Joku kaipasi saksofonin ääntä Kallioon: Axel Kalland kiipesi katolle ja toteutti toiveen tavalla, joka sai kävelijätkin pysähtymään - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Joku kaipasi saksofonin ääntä Kallioon: Axel Kalland kiipesi katolle ja toteutti toiveen tavalla, joka sai kävelijätkin pysähtymään

Julkaistu: 8.4. 10:41

Viestipalvelu Jodelin käyttäjä haaveili kuulevansa saksofonin soittoa Helsingin Kalliossa. Muusikko Axel Kalland toteutti toiveen tavalla, joka kuului kauas.

Sunnuntai-iltana Helsingin Kalliossa olisi pitänyt olla hiljaista. Baarit olivat sulkeneet ovensa ja ihmiset pysyttelivät visusti sisällä. Kolmannelta linjalta kantautui kuitenkin saksofoniklassikko Careless Whisper.

”Mikäs muukaan”, kysyy saksofonia soittanut muusikko Axel Kalland.

Spontaanin konsertin takana oli tuntemattoman kaupunkilaisen toive. Kalland sai ystävältään tiedon viestisovellus Jodelin Kallio-kanavalla esitetystä toiveesta, että joku viihdyttäisi asukkaita esimerkiksi soittamalla saksofonia.

Kallandilta löytyi kotoa jo valmiiksi saksofoni ja ylimmän kerroksen asunnosta pääsisi soittamaan katolle.

Tilaisuus oli koittanut.

Muusikko Axel Kalland esitti sunnuntaina Careless Whisperin, koska ”se on sellainen klassikko, kaikki tietävät sen”.

Kappalevalinta oli heti selvät. Kalland on soittanut George Michaelin hittiä niin kauan kuin saksofonia ylipäätään, lähes kaksikymmentä vuotta.

Hän on esittänyt 1980-luvun hittiä niin veneen kannella kuin vesiskootterin kyydissäkin. Muusikko tiesi kappaleen sopivan myös kattokonserttiin.

”Se on sellainen klassikko, kaikki tietävät sen”, Kalland perustelee.

Yleisö todella näkyi tunnistavan kappaleen ja ilahtuvan yllättävästä soitosta. Kalland ei ehtinyt mainostaa päähänpistoaan kuin yhden julkaisun verran paikallisessa Facebook-ryhmässä.

Silti hän näki useiden ihmisten kerääntyvän parvekkeilleen puhelimet käsissään ja kadulla kulkevien pysähtyvän.

”Hyvä, yhteisöllinen meininki täällä Kalliossa selkeästi, että ei ole oikeastaan mitään negatiivista palautetta tullut”, Kalland sanoo.

Myös toiveen alkuperäinen esittäjä otti Kallandiin yhteyttä. Hän oli kirjoittanut viestinsä hetken mielijohteesta aamukahvin äärellä arvaamatta, että siitä tulisi tuhansia viihdyttävä ilmiö.

Kattokonsertti on saamassa myös jatkoa. Kalland huhuili sosiaalisessa mediassa, löytyisikö muusikkotutuilta intoa tulla esiintymään Kolmannen linjan katolle.

Moni innostui. Keskiviikkona Kolmannella linjalla Kallandin seurana on Paul Elias, sunnuntaina taas kaikuvat oopperalaulaja Sanna Iljin laulamat aariat.

Kattokonsertteja voi seurata myös netin välityksellä esimerkiksi Facebookin Kallio-ryhmässä tai Kallandin Instagram-tilillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?