Kuka jätti purjeveneen uppoamaan Itä-Helsinkiin? Kivenheiton päässä satamasta lilluva vene unohtui vesistöjen välitilaan, johon kukaan ei voi tai halua puuttua - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Kuka jätti purjeveneen uppoamaan Itä-Helsinkiin? Kivenheiton päässä satamasta lilluva vene unohtui vesistöjen välitilaan, johon kukaan ei voi tai halua puuttua

Puotilassa puoliksi uponnut vene on ollut paikoillaan jo vuosia.

Julkaistu: 24.3. 15:12

Puotilan venesataman liepeillä makaa vedessä kyljellään purjevene, jonka omistaja on teillä tuntemattomilla. Kukaan ei oikein tiedä, mitä veneelle pitäisi tehdä.

Puotilan venesataman talvisäilytysalueen liepeillä Vartiokylässä makaa kyljellään pieni purjevene. Se on pysynyt paikoillaan veden pinnan mukana nousten ja laskien jo reippaasti yli vuoden päivät.

Kukaan ei ole tullut noutamaan venettä, eikä sitä näillä näkymin tulla ihan heti siirtämäänkään. Se ei nimittäin näytä kuuluvan kenellekään.

Kaupungin merellisten palvelujen yksikön itäisen veneilytiimin esimies Juha Hjelt on tietoinen veneestä. Hänen mukaansa mahdollisuuksia sen siirtoon on selvitelty jo pitkään, mutta vieläkään ei ole täyttä tietoa siitä, miten veneen saisi poistettua rannasta.

”Mehän emme saa koskea kenenkään omaisuuteen”, Hjelt huomauttaa.

Poikkeus voidaan tehdä silloin, kun veneestä on haittaa ympäristölle. Mikäli siitä vuotaisi esimerkiksi öljyä, nostettaisiin se vedestä pikimmiten.

”Lähtökohtahan on tietysti se, että veneen omistaja itse nostaa sen veneensä sieltä pois”, sanoo merellisten palveluiden yksikön päällikkö Ari Maunula.

Vene ei ole varsinaisesti venesataman alueella. Tästä syystä veneilytiimin on vaikea saada asiaa ratkaistua. Ranta-alueesta vastaa kaupunkiympäristön toimiala.

Jos omistaja ei nouda venettään, voi kaupunki tehdä asiasta tutkintapyynnön poliisille ja viedä asian käräjäoikeuteen.

Puotilan puoliuponneen veneen kohtalo ei ole vielä ratkennut. On vain odotettava ja toivottava, että veneen omistaja ymmärtää hakea omansa pois.

Lisää aiheesta