Sakke-niminen koira on ”kehitysjohtajana” vuosaarelaisessa firmassa: Kuuntelee palautteet ja syö roskiksista

Sakke-koira on asuntofirman kehitysjohtaja, reklamaatiopäällikkö ja ympäristövastaava. Se on myös kutsuttu Tapparan kotiotteluun.

Novascotiannoutaja Sakke nauttii ulkoilmasta toimistoelämän vastapainoksi.

24.2.2020 9:30

”Kotona herra ja kehitysjohtaja firmassa”, kuvailee toimitusjohtaja Erkki Murto-Koivisto koiraansa Sakkea, virallliselta nimeltään Trindy´s Special Princea.

Vuosaarelaisen Aurinkolahden asunnot LKV:n toimistolla pyörivällä novascotiannoutajalla on komeat tittelit: kehitysjohtaja, reklamaatio-osaston johtaja ja ympäristövastaava.

Ympäristövastaavan nimissä on vuokrattu aurinkopaneeleita Tamperelaisesta aurinkopuistosta. Ystävyys tamperelaisten kanssa poiki myös kutsun Tapparan kotiotteluun. Omistajakin pääsee mukaan siivellä.

Toimistolla Sakke vastaa myös ruokahävikin pienentämisestä. Aina ensitöikseen se käy kiertämässä läpi kaikki roska-astiat.

”Ei tyhjentääkseen niitä, vaan syödäkseen sieltä herkkupaloja”, Murto-Koivisto tarkentaa.

Kun roska-astiat on tarkistettu herkuttomiksi, kuluttaa Sakke aikaansa kierrellen toimistossa tai makoillen ohikulkijoita tarkkailemassa. Tutuille koirille se suo haukahduksen tervehdykseksi.

Tuttuja Sakella riittääkin. Lähiravintoloissa tarjoilijatkin tunnistavat Saken ja antavat sille herkkupalaksi nakkeja tai kinkkusuikaleita. Ohikulkiessa tassut alkavatkin nykiä kummasti ravintolan ovelle.

”Oikein ruoankerjääjien kuningas tämä herra”, Murto-Koivisto sanoo.

Syyskuussa Sakke täytti 13 vuotta, ja toimistolla kävi juhlavastaanotolla kolmisenkymmentä koirakaveria.

Syntymäpäiväsankari ei saanut syödä kaikkia lahjaksi saatuja siankorvia ja muita makupaloja kerralla, vaan lahjat laitettiin kaappiin odottamaan myöhempiä herkkuhetkiä. Sakke näki lahjojensa katoavan kaapin syövereihin ja neuvokkaana koirana opetteli avaamaan oven tassullaan.

Sakke ja koirakaverit merellisissä tunnelmissa.

Urakoiran elämän Sakke aloitti kuusivuotiaana kodinvaihdoksen yhteydessä. Murto-Koiviston tyttären perheessä elänyt koira ei sopeutunut perheenlisäykseen, joten sille päätettiin tarjota koti, jossa se saisi olla huomion keskipisteenä.

Uusi koti löytyikin aivan lähipiiristä, ja Sakke muutti Murto-Koiviston ja hänen vaimonsa Anna-Liisa Suortin luo.

”Täältä löytyy kaksi tällaista helposti komenneltavaa.”

Muutosta alkoi kehitysjohtajan työ, ja tuloksia on tullut. Koiran läsnäolo keventää mieltä kiireiden keskellä.

Jatkuva esilläolo ei sovi kaikille koirille, mutta Sakke nauttii esiintymisestä ja huomiosta.

Tänä jouluna liikkeellä oli Saken kuvalla varustettuja postimerkkejä.

”Se rakastaa parrasvaloja, se haluaa olla kaiken keskipiste”, Murto-Koivisto sanoo.

Keskipisteenä se on saanut ollakin. Joulun alla Sakke oli mukana Vuosaaren joulupolulla. Jouluksi teetettiin myös Saken kuvalla varustettuja postimerkkejä.

Huomiosta nauttiva koira on päässyt Murto-Koiviston mukana myös Kustaankartanon palvelutaloon, jossa sen rooli oli esittää joulupukin poroa.

”Se söi mummojen ja pappojen piparit”, Murto-Koivisto nauraa.

Piparivarkaissa käynyt poro sai onneksi ahneutensa anteeksi. Ja vaikka palautetta olisikin tullut, olisi Sake osannut ottaa sen vastaan rauhallisesti.

”Se jaksaa ottaa tiukimmankin palautteen vastaan väittämättä ja kuunnella”, Murto-Koivisto kehaisee.

”Paras reklamaatiopäällikkö ikinä.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?