Pariskunta etsii erikoisella tavalla kotia: Tuhat euroa sille, jonka vinkki johtaa asuntokauppoihin - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Pariskunta etsii erikoisella tavalla kotia: Tuhat euroa sille, jonka vinkki johtaa asuntokauppoihin

Inka, Markus ja Aatos Pentikäinen etsivät kotia Munkkiniemestä.

Julkaistu: 4.2. 16:36

Asunnon löytäminen Helsingin suosituilta alueilta on usein tuskallisen vaikeaa, joten Pentikäiset päättivät vauhdittaa etsintöjään erikoisella tavalla.

Helsinkiläinen Inka Pentikäinen on antanut kolmevuotiaalle Aatos-pojalleen lupauksen: Seuraavassa kodissa hän saisi oman huoneen.

Nyt on tullut aika lunastaa lupaus, joten Pentikäinen kirjoitti Facebookin Munkkiniemi-ryhmään etsivänsä uutta kotia miehensä Markuksen ja pariskunnan pojan kanssa.

Puskaradion kautta tulevia vinkkejä toivovassa ilmoituksessa luetellaan kriteerit: Asunnon on oltava kolmio ja sijaittava Munkkiniemessä.

Vastaavanlaisia ilmoituksia ovat paikallisryhmät täynnä, mutta Pentikäisen ilmoituksessa on erikoisuus. Pariskunta nimittäin lupaa tuhat euroa sille, jonka vinkki johtaa asuntokauppoihin.

”Onhan se erilainen tapa hakea”, Inka Pentikäinen sanoo.

Taustalla on monelle Helsingistä asuntoa etsineelle tuttu ongelma: Tarjonta ei yksinkertaisesti vastaa kysyntää. Julkisten myynti-ilmoitusten asuntoja voivat tavoitella kymmenet muutkin ja parhaat asunnot myydään nopeasti.

Pentikäinen ryhtyi miettimään tapoja, joilla voisi olla aktiivisesti mukana etsinnässä ja samalla erottua joukosta. Ostovalttiin päädyttiin Pentikäisen rakennusalalla toimivan veljen vinkistä. Summa kuulostaa suurelta, mutta kolmion kauppahinnassa tuhat euroa on lopulta aika pieni summa, pariskunta järkeili. Ostotoimeksiannon solmiminen välittäjän kanssa ei sekään olisi ilmaista.

Sosiaalista mediaa selaavalle tuhannen euron palkkio voi kuitenkin olla juuri se syötti, joka saa kaivamaan asuntoaan myyvän tutun yhteystiedot.

”Voi olla ihmisiä, joita kiinnostaa keskellä talvea vaikka joku lomamatka tuolla rahalla”, Pentikäinen sanoo.

Sisustusarkkitehtina työskentelevä Pentikäinen on seurannut asuntomarkkinoita ja kaupungin kehitystä tarkasti jo vuosia. Hän tietää, että kevät on vilkasta aikaa sisustusmarkkinoilla – ja asuntokaupoilla.

”Kun valo lisääntyy tai on vaikka loma, ihmisten halu vaihtaa asuntoa tai uusia sisustusta lisääntyy”, Pentikäinen sanoo.

”Näkee tavallaan sen oman asuinpaikkansa taas vähän uudessa valossa.”

Lyhyeksi jääneen talven jälkeen koittavaan kevääseen luottaa Pentikäinen itsekin. Ja tietysti puskaradioon.

Lisää aiheesta