Postinjakaja yritti helpottaa työtään omalla niksillään: Seurauksena verottajan kirjeet unohtuivat rappukäytävään Helsingissä - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Postinjakaja yritti helpottaa työtään omalla niksillään: Seurauksena verottajan kirjeet unohtuivat rappukäytävään Helsingissä

Seitsemänkerroksisen talon aulasta löytyi kirjenippu Pasilassa.

Seitsemänkerroksisen talon aulasta löytyi kirjenippu Pasilassa.

Julkaistu: 15.1. 12:58

Jakaja oli ottanut tavaksi viedä postiniput ensin talon alaovelle ja jakaa sitten koko talon kaikki postit kerralla. Viime viikolla nippu kuitenkin unohtui rappuun.

Viime keskiviikkona Pasilassa sijaitsevan kerrostalon rapussa odotti paksu kirjenippu. Nipussa oli kirjeitä kymmenille eri asukkaille.

Kirjeitä oli muun muassa verottajalta, pankilta ja yksityishenkilöltä. Nipun vieressä oli myös kolme pinkkaa jakamattomia mainoksia.

Postit ehtivät olla rapussa kenen tahansa talossa kulkevan poimittavissa useamman tunnin ajan. HS Helsinkiin yhteyttä ottaneen asukkaan mukaan nippu oli käytävällä jo ennen neljää iltapäivällä.

Hieman iltayhdeksän jälkeen asukas näki nipun olevan yhä paikoillaan. Katsottuaan kirjeitä tarkemmin hän tajusi niiden olevan hyvinkin henkilökohtaisia ja tärkeitä. Asukas poimi pinkan mukaansa ja otti yhteyttä Postiin.

Posti aloitti tapauksen selvittämisen kyselemällä, onko virhe todella heidän. Kuorissa olevista leimoista kuitenkin selvisi, että kirjeet ovat olleet nimenomaan Postin kuljetettavina.

Miten ne siis päätyivät rappuun?

Postin aluepäällikkö Tomi Huhtala tunnistaa tapauksen. Kyse on hänen mukaansa yksittäisestä työntekijästä, joka on toiminut työohjeiden vastaisesti.

Jakaja oli ottanut tavaksi viedä postiniput ensin talon alaovelle ja jakaa sitten koko talon kaikki postit kerralla. Tapa helpotti jakajan työtä kiireisinä päivinä.

Pasilalaistalon kohdalla hän kuitenkin unohti jakaa kirjeet luukkuihin asti.

Huhtalan mukaan jakajia ohjeistetaan, ettei postia saa jättää valvomatta.

Huhtala arvelee, että tarkka ohjeistus on voinut jäädä käymättä läpi kyseisen työntekijän perehdytyksessä tai työntekijä on myöhemmin unohtanut sen.

”Meillä tämä porukka vaihtuu paljon ja perehdytämme uusia työntekijöitä mahdollisimman hyvin”, Huhtala sanoo.

Postin tietojen mukaan työntekijä ei ehtinyt jakaa postia väärin kovin montaa kertaa ennen unohtunutta kirjenippua. Huhtalan mukaan jakajan toimintaan on nyt puututtu ja ohjeet kerrattu kaikille jakajille. Ohjeiden mukaan postit on pidettävä jakeluvälineissä.

”Niitä ei jätetä väliaikaisestikaan, ei edes viideksi minuutiksi.”

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta