Seurakunta päästää perjantaina ilmaan teollisuuslennokin, joka julistaa sanaa lauttasaarelaisille - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Seurakunta päästää perjantaina ilmaan teollisuuslennokin, joka julistaa sanaa lauttasaarelaisille

Lennokkia aiotaan lennättää kauppakeskus Lauttiksen tuntumassa ”vähän kieli poskella”, kertoo seurakuntapastori.

Lennokkia aiotaan lennättää kauppakeskus Lauttiksen tuntumassa ”vähän kieli poskella”, kertoo seurakuntapastori.

Julkaistu: 19.12.2019 14:01

Lauttasaaren seurakunta haluaa uudella lennokkitempauksellaan osoittaa, ettei uskonnon tarvitse olla niin vakava asia, sanoo seurakuntapastori.

Lauttasaaren seurakunta järjestää tänä perjantaina paikallisessa ostoskeskuksessa todellisen jouluyllätyksen.

Kauppakeskus Lauttiksessa ja sen ympäristössä liikkuvien ei kannata ihmetellä, jos pään yläpuolelle ilmestyy lentävä megafoni, joka kuuluttaa jouluista sanaa. Kyseinen liitelijä on lennokki, jota seurakunta lennättää Taivaallinen joulurauhan julistus -nimisessä tapahtumassa.

”Jouluevankeliumissa enkeli ilmestyi paimenille ja sanoi älkää peljästykö. Ehkä tämä on hieman samanlainen tilanne, että tullaan taivaalta ihmisten luo ja sanotaan että ei tarvitse säikähtää”, kertoo puhelimessa Lauttasaaren seurakuntapastori Simo Lemmetyinen.

Enkeli on vain vaihtunut teollisuuskäytöstä poistettuun lennokkiin.

Lemmetyinen myöntää että tapahtuma on tarkoitus toteuttaa vähän kieli poskella ja toivottaa samalla kaupunkilaisille hyvää joulua.

”Ehkä toivon, että siitä tulisi oikeasti hyvä ja hauska fiilis. Kirkkokin voi jotenkin muuten kuin saarnastuolista kirkonmäeltä kertoa olemassaolostaan.”

Kuuntele tästä Simo Lemmetyisen lukema jouluevankeliumi Stadin slangilla:

Alun perin tapahtumassa oli tarkoitus soittaa joululauluja, mutta ajatus jalostuikin lopulta korkeuksista laskeutuvaksi evankeliumiksi.

Ratkottavaksi tuli kuitenkin lennokkeihin liittyvä käytännöllinen ongelma: mistä saa tarpeeksi isot kaiuttimet, jotka peittävät alleen lennokin siipien hurinan?

Vastaus löytyi tempauksen teknisestä toteutuksesta vastaavalta Source Creativelta.

Toimitusjohtaja Jaakko Kantola kertoo hankkineensa tapahtumaa varten teollisuuden käytössä olleen lennokin, joka on tarkoitettu suurten ihmismassojen liikutteluun.

Lauttasaaren seurakunnan toiminnassa tullaan näkemään tulevana muitakin uusia juttuja, sillä Lauttasaaren kirkossa alkaa mittava peruskorjaus syksyllä.

Alun perin korjauksen piti alkaa jo syksyllä, mutta se viivästyy noin puolella vuodella. Koko seurakunnan toimintaa ei voida siirtää Lauttiksessa olevaan toimipisteeseen.

Korjauksen on arvioitu kestävän noin puolitoista vuotta. Lemmetyisen mukaan seurakunta tulee lisäämään yhteistyötään tuomiokirkkoseurakunnan ja Töölön seurakunnan kanssa evakon aikana.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta