Katajanokan vanhimmasta talosta myydään useita luksusasuntoja: Kalleimman hintapyyntö liki neljä miljoonaa euroa - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Katajanokan vanhimmasta talosta myydään useita luksusasuntoja: Kalleimman hintapyyntö liki neljä miljoonaa euroa

Julkaistu: 22.11.2019 10:07

Vuonna 1885 rakennettu Dementjeffin Kiwikartano on Katajanokan vanhin asuintalo.

Helsingin Katajanokalla myydään erityislaatuista asuntokokonaisuutta uusrenesanssitalosta. Myynnissä oleva yhdeksän huoneen kokonaisuus kuuluu vuonna 1885 rakennettuun Dementjeffin Kiwikartanoon, joka on Katajanokan vanhin asuintalo.

Kiwikartano sijaitsee aivan Uspenskin katedraalin vieressä osoitteessa Rahapajankatu 1.

Myynnissä oleva huoneisto on kattomaalauksineen ja koristeellisine kakluuneineen todellinen aikamatka menneisyyden Helsinkiin. Tsaarinaikainen tyyli näkyy huoneiden kulmikkaassa muotokielessä ja tummissa materiaaleissa.

Myynnissä oleva kulmahuoneisto henkii tsaarinaikaista Helsinkiä.

Myynnissä olevan asuntokokonaisuuden kylpyhuoneet edustavat asunnoista poiketen eri aikakausien tyylejä.

Suuren ja remontoidun kulmahuoneiston lisäksi kauppaan kuuluvat myös pieni yksiö ja ullakkokerroksessa sijaitseva kaksio. Niiden sisustus poikkeaa merkittävästi suuremman huoneiston linjasta. Asuntojen ikkunoista näkyy muun muassa Kauppatorille, Tähtitorninmäelle ja viereiseen Uspenskin katedraaliin.

Yhteensä nämä kolme asuntoa muodostavat 421 neliömetrin laajuisen kompleksin. Kohteen myyntihinta on 3 880 000 euroa. Lisäksi halukas ostaja voi lunastaa itselleen 50 neliömetrin kokoisen viinikellarin sadallatuhannella eurolla sekä autotallit.

Pieni yksiö on mahdollista yhdistää muutostöillä osaksi huoneistokokonaisuutta.

Katajanokka on perinteisesti kuulunut Helsingin arvostettuihin ja kalliimpiin asuinalueisiin. Vuonna 2018 tehdyssä asuntojen neliöhintojen kaupunginosavertailussa Katajanokka tuli sijalle 11.

Katso hakukoneesta, miten vanhojen kerrostaloasuntojen neliöhintojen ennustetaan kehittyvän Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa.

Myynnissä olevan kolmen asunnon kokonaisuuden hinta nousee 9 000 euroon neliöltä.

Kiwikartanosta on tällä hetkellä myynnissä myös kaksi muuta asuntoa. Niistä suurempi, 450 neliöinen 10 huoneen kokonaisuus on kauttaaltaan saneerattu levittäytyy kahteen kerrokseen. Huoneiston myyntihinta on 2,9 miljoonaa euroa.

Paria kerrosta ylempää voi lunastaa itselleen 38 neliöisen kaksion 465 000 eurolla. Pienemmän asunnon neliöhinta nousee yli 12 000 euroon. Se ylittää reilusti Katajanokan mediaanin neliöhinnan, joka oli toukokuussa 2019 7 439 euroa.

Helsingin Sanomat ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lisää aiheesta