Omituinen kaahari piinaa öisin Helsingin lähiötä: Heittää muutaman kierroksen urheilukentällä kadotakseen jälleen pimeyteen - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Omituinen kaahari piinaa öisin Helsingin lähiötä: Heittää muutaman kierroksen urheilukentällä kadotakseen jälleen pimeyteen

Julkaistu: 12.11.2019 16:11, Päivitetty 12.11.2019 16:15

Kaahailu alkoi viime viikolla ja on jatkunut nyt jo useamman yön ajan.

Urheilukenttä muuttuu öisin laittomaksi ajoradaksi Maunulassa, kun sen ympäri kaahaillaan viritetyllä autolla. Kaahailu alkoi viime viikolla ja on jatkunut nyt jo useamman yön ajan, kertoo lähistöllä asuva Tuija Salmi.

”Ne varmaan kokeilevat meidän hermoja ja sitten häippäisevät tuosta äkkiä pois”, Salmi arvelee.

Tähän aikaan vuodesta kentällä ei ole valoja, joten kaaharin on helpompi ajella salaa – tai niin salaa kuin kovaa meteliä pitävällä autolla voi. Auton ääni on niin kova, että naapurikin arveli sitä ensin viritetyksi moottoripyöräksi, Salmi kertoo.

Meteli harmittaa Salmea etenkin siksi, että hän tietää naapurustossa asuvan paljon eläkeläisiä, työssäkäyviä ja aikaisin nukkumaan meneviä. Puolenyön tienolla kuuluva mekkala valvottaa ja vaikeuttaa heräämistä seuraavana aamuna. Eräänäkin yönä kaahari lopetti muutaman kierroksen jälkeen, mutta aloitti ajamisen pian uudestaan.

Meluhaitan lisäksi kentällä ajamisesta aiheutuu harmia päiväsaikaankin, sillä jatkuva ajeleminen jättää jälkensä kentän pehmeään maahan. Kenttä sijaitsee Maunulan liikuntahallin takana ja sitä käyttävät paljon esimerkiksi Maunulan ala-asteen koululaiset. Pieniä pallonpelaajia odottikin viikonlopun jälkeen sohjoksi ajettu kenttä.

Lisää aiheesta