Liisankadulla yli 40 vuotta toiminutta kivijalkakauppaa uhkasi sulkeminen – Sitten sisään asteli vanha naapuri

Kruununhaan nahkapaja löysi lopulta jatkajansa.

Nippanapan uusi yrittäjä Niko Tervamäki veti nahkaliivin ylleen ja asettui tiskin taakse.

12.11.2019 11:42

Kesällä Liisankadulla elettiin jännittäviä aikoja, kun perinteikkään nahkapaja Nippanapan tulevaisuus oli vaakalaudalla. Kauppaa yli 40 vuoden ajan pyörittäneet Anja ja Jussi Neirtamo ilmoittivat jäävänsä vihdoin eläkkeelle ja etsivänsä Nippanappaan uutta yrittäjää. Mikäli jatkajaa ei löytyisi, sulkisi liike ovensa lopullisesti.

Yrittäjyyttä kauan pohtinut Niko Tervamäki huomasi ilmoituksen ja asteli heti Neirtamoiden puheille. Kaupan alalla työskennelleellä Tervamäellä on myös kellosepän koulutus, joten sekä liike-elämä että käsityöala olivat jo ennestään hallussa. Nippanapan naapurissa asuneelle ja liikkeessä aiemmin vierailleelle myymäläkin oli tuttu.

Nyt Tervamäki on toiminut Nippanapan yrittäjänä kuukauden verran.

”Kun tämä tupsahti suoranaisesti syliin, ajattelin että tässä on nyt se mahdollisuus, jota olen varmaan odottanut”, Tervamäki sanoo.

Hyppy palkkalistalta yrittäjäksi on sujunut hyvin. Epäilyn hetkiäkin on ollut, mutta Tervamäki uskoo vakaasti Nippanapan menestykseen kaupungissa, jonka asukkaat tahtovat pienentää hiilijalanjälkeään ja suosia kotimaisia tuotteita.

”Ei välttämättä haluta enää tilata sitä euron kopioreppua.”

Myös uuden yrittäjän saama vastaanotto on valanut uskoa tulevaan. Vanhat asiakkaat ja naapurit ovat tulleet tervehtimään ja onnittelemaan Tervamäkeä kädestä pitäen.

Kivijalkakaupassa on omat vahvuutensa, Tervamäki sanoo. Nahkakäsineitä on sovitettava ja sopiva lompakkokin löytyy helpommin, kun eri vaihtoehtoja saa hypistellä. Suunnitteilla on verkkokauppa, mutta sen tarkoitus ei ole syrjäyttää kivijalkaliikettä, vaan täydentää palvelutarjontaa.

Muitakin muutoksia on luvassa: työtilojen ja myymälätilan remontointi, uusia tuotteita... Klassikkotuotteista ei kuitenkaan luovuta, vaan niitä valmistetaan jatkossakin Neirtamoiden ohjeilla

”Henki säilyy, mutta tiettyjä modernisointeja tullaan tekemään”, Tervamäki lupaa.

Tuore yrittäjä on tulevaisuuden suhteen luottavaisin mielin.

”Minulla on ajatus, että Nippanappa pysyisi tässä myös ainakin toiset 40 vuotta.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?