Helsingin ytimessä myydään 12,1 neliön miniyksiötä, jonka neliöhinta on 16 000 euroa: ”Tärkeintä on sijainti” - HS-Helsinki - Ilta-Sanomat

Helsingin ytimessä myydään 12,1 neliön miniyksiötä, jonka neliöhinta on 16 000 euroa: ”Tärkeintä on sijainti”

Yksiössä on pieni keittonurkkaus.

Yksiössä on pieni keittonurkkaus.

Julkaistu: 1.11.2019 16:19

Kantakaupungista on vaikea löytää asuntoa halvemmalla, sanoo kiinteistövälittäjä.

Kamppi on yksi Helsingin kalleimmista alueista ja neliöhinnat yksiöissä tunnetusti korkeimmasta päästä. Nyt Lapinlahdenkadulla on kuitenkin myynnissä yksiö, jonka neliöhinta on harvinaisen korkea: 12,1 neliömetrin yksiöstä pyydetään 195 000 euroa, siis 16 250 euroa neliöltä. Vuonna 2018 Kampin alueen asuntojen keskimääräinen neliöhinta oli noin 7 000 euroa.

Hinta on korkea, etenkin kun myytävän yksiön kunto on ilmoituksen mukaan tyydyttävä. Palvelut toki ovat lähellä. Sijainti onkin miniyksiön valtti, sanoo kohdetta välittävä Tero Lampinen.

”Ei noita asuntoja myydä millään neliöhinnalla, vaan kokonaisuus ratkaisee”, Lampinen sanoo. ”Tärkeintä on sijainti.”

Kiinteistövälittäjän mukaan 16 000 euron neliöhinnassa ei ole mitään tavatonta, kun kyse on kantakaupungissa sijaitsevasta yksiöstä.

”Ei kantakaupungista saa paljon alle kahdensadantuhannen minkäänlaista asuntoa”, Lampinen sanoo.

Miniyksiössä sänky on parvella.

Miniyksiössä sänky on parvella.

Sijainti onkin miniyksiön valtti, sillä yksiöiden määrä ei tällä hetkellä vastaa kysyntää. Uusiin taloihin ei juuri miniyksiöitä rakenneta, kun samalla yhä useampi kaupunkilainen asuu yksin. Pula nostaa neliöhintoja, ja kaupan menevät vanhemmat ja huonokuntoisemmatkin asunnot.

Kiinteistövälittäjä Lampinen on luottavaisin mielin kohteen suhteen, sillä kantakaupungissa yksiöiden kysyntä on erityisen kovaa. Lampisen mukaan jo useampi ostaja on ollut kiinnostunut asunnosta.

Helsingin Sanomat ja Oikotie kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta