Hyväkuntoiset, säilytettäväksi määrätyt vaahterat vedettiin matalaksi Meilahdessa – YIT: ”Tällainen inhimillinen erehdys”

Julkaistu:

YIT:n mukaan työmaalla sattui inhimillinen virhe.


Säilytettäväksi määrätyt suuret vaahterat kaadettiin Töölöntullinkadulla Meilahdessa, jossa rakennusyhtiö YIT purkaa Markkinointi-instituutin vanhoja toimitiloja uusien asuintalojen tieltä.

Hyväkuntoiset puut kaadettiin syyskuun viimeisellä viikolla, vaikka pihatöiden ei ole määrä alkaa vielä aikoihin.

YIT:n työmaasta vastaava yksikön johtaja Esa Turkka pahoittelee tapahtunutta.

”Se oli tällainen inhimillinen erehdys ja tietokatkos kyllä, että siitä tässä on kysymys”, Turkka sanoo.

Tontilla on käynnissä yhteensä kolme erillistä hanketta. Markkinointi-instituutin vanhalle rakennukselle on purkulupa, joka käsittää rakennuksen mutta ei piha-aluetta. Kaatajat olivat luulleet purkuluvan koskevan myös pihaa.

Pihan on todettu muuttuvan ahtaaksi uuden rakennuksen valmistuessa. Vaahterat olisi saatettu kaataa joka tapauksessa, jotta pelastusajoneuvoille jäisi tarpeeksi tilaa.

”Mutta eihän se sitä asiaa mitenkään nätimmäksi tee”, sanoo Helsingin kaupungin rakennuslakimies Kaisa Hongisto.

Kaupunki sai tiedon asiasta alueen asukkaalta heti, kun kaatotyöt aloitettiin. Kaupunki lähetti työmaalle käskyn keskeyttää kaatotyöt ja pyysi selvitystä tapahtumista. Vaahterat oli kuitenkin ehditty jo kaataa.

Kaupunki ei ole vielä päättänyt, istutetaanko kaadettujen puiden tilalle uudet puut. Turkka lupaa YIT:n huomioivan kaadettujen puiden menetyksen pihan suunnittelussa.

Asiaa käsitellään myöhemmin muiden pihatöiden rakennuslupahakemuksen yhteydessä, luultavasti ensi vuoden aikana.

Alalla yli kaksikymmentä vuotta ollut Turkka ei muista vastaavaa tapausta sattuneen aiemmin. Yhtiö selvittelee tapahtumien kulkua.