Ohikulkija hämmästyi, kun rakenteilla olevan kauppa­keskuksen katto täyttyi vedestä Espoossa – Rakennuttaja: ”Normaali toimenpide” - HS-Espoo - Ilta-Sanomat

Ohikulkija hämmästyi, kun rakenteilla olevan kauppa­keskuksen katto täyttyi vedestä Espoossa – Rakennuttaja: ”Normaali toimenpide”

Pentti Hakkarainen oli kävelyllään, kun rakennustyömaalla oleva tilanne rupesi ihmetyttämään häntä Espoonlahdessa. Miksi kauppakeskuksen katto lainehtii?

Espoossa Lippulaivan työmaalle kerääntyi runsaasti vettä, mikä näytti ”uima-altaalta”.­

23.10. 9:26

Espoonlahdessa rakennetaan kauppakeskus Lippulaivaa, jonka on määrä valmistua vuonna 2022. Urakka on ollut suuri, sillä alta purettiin edellinen Lippulaiva-kauppakeskus.

Pentti Hakkarainen käveli alkuviikosta rakennustyömaan ohi, kun hän huomasi jotain kummallista: työmaa näytti osittain täyttyneen vedellä.

”Ihmettelin, mitä oikein oli tapahtunut”, Hakkarainen kertoo.

Hän jakoi kuvan työmaasta paikallisessa Facebook-ryhmässä, mutta sieltäkään ei selvinnyt vastausta kysymykseen. Hakkaraisen mukaan kuva on otettu työmaan eteläpuolelta.

Työmaasta vastaa rakennuskonserni Skanska. Skanskan viestinnästä kerrotaan HS Espoolle, että kuvassa näkyy meneillään oleva vedenpainekoe.

”Tällainen koe on normaali toimenpide, joka tehdään kaikkien tämäntyyppisten kattorakenteiden kohdalla”, viestinnästä kerrottiin sähköpostitse.

Skanskan mukaan koe liittyy pihakansialueen vedeneristeen laadunvarmistukseen, eli siinä testataan vedeneristeen kestävyyttä.

Lue lisää: Täysin toimiva kauppakeskus purettiin Espoossa 2017 uuden tieltä – Oliko Lippulaivan jyrääminen karkea virhe?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?