Kehä I:n varteen ilmestyi jättibanderolli, joka toivottaa Artolle hyviä eläkepäiviä – Mutta kuka on Arto? - HS-Espoo - Ilta-Sanomat

Kehä I:n varteen ilmestyi jättibanderolli, joka toivottaa Artolle hyviä eläkepäiviä – Mutta kuka on Arto?

Raide-Jokerin siltaan kiinnitetty banderolli näkyy hyvin Kehä I:tä pitkin ajaville ja läheiselle kevyen liikenteen väylälle.

Julkaistu: 29.6. 15:55

Arto Hurtta jää pian eläkkeelle, ja sen tietävät jättibanderollin myötä myös Kehä I:tä pitkin ajavat ja muut Laajalahden tietyömaan lähistöllä liikkuvat.

Ohikulkijoita on viime päivinä ilahduttanut Laajalahdessa Kehä I:n työmaalle ilmestynyt suuri banderolli, jossa lukee: ”Hyviä eläkepäiviä Arto!”

Banderolli on kiinnitetty Raide-Jokerin Räisälänsiltaan hyvin näkyvälle paikalle. Sillä on tarkoitus muistaa Arto Hurttaa, 63, joka jää pian eläkkeelle turvallisuuskoordinaattorin tehtävistään.

Hurtta on työskennellyt jo pitkään Ramboll Finlandin kautta erilaisissa projekteissa, kuten nyt Väyläviraston Kehä I Laajalahti -hankkeessa. Banderollin takana on työmaan urakoitsija GRK Infra oy.

”Sehän oli tietysti huikea yllätys meikäläiselle, että urakoitsija oli tällaista keksinyt. Kertoo minusta siitä, että yhteistyö on ollut hyvää puolin ja toisin”, Hurtta kertoo.

Eläkepäivien alkua juhlistettiin työmaalla viime viikon torstaina. Ensin Hurtta oli työmaakokouksessa, ja sieltä matka jatkui lounaalle Raide-Jokerin penkereelle.

Grilli oli kuumana ja makkarat maistuivat. Jälkiruokana nautittiin kääretorttua ja kahvia. Banderolli näkyi niin työmaan ohi ajaessa kuin lounaspaikallekin.

Arto Hurtan eläkkeelle jäämistä juhlistettiin työmaalla viime viikon torstaina. Päivänsankari ilahtui banderollista kovasti.

Työnjohtaja, työmaainsinööri Timo Laitinen GRK Infra oy:stä kertoo, että idea banderolliin tuli työmaan työnjohdolta.

”Olemme Arton kanssa olleet useassa hankkeessa, niin päätimme keksiä vähän toisenlaista muistamista: erilaisen tervehdyksen, joka näkyy”, Laitinen kuvailee.

Idean toteutuksesta vastasivat työmaan kesäharjoittelijat.

Banderolli saattaa ilahduttaa niin Hurttaa kuin muitakin ohikulkijoita vielä usean viikon ajan. Räisälänsiltaa aletaan valaa parin viikon päästä. Tervehdys on kiinnitetty valutelineeseen, joka puretaan todennäköisesti elokuussa.

Raide-Jokeria rakennetaan Laajalahdessa osin samalla kuin Kehä I:n parannuksiakin.

Päivänsankarilla tämän viikon maanantai ja tiistai kuluvat vielä viimeisiä työtehtäviä hoitaessa. Hurtta arvelee, ettei malta olla piipahtamatta työmaalla vielä viimeistä kertaa.

Seuraavaksi Hurtta aikoo viettää kesälomaa vielä ennen virallisten eläkepäivien alkua.

Mitä sen jälkeen, keskiviikosta lähtien?

”Pidän ensin kesäloman. Elo-syyskuussa rupean sitten miettimään eläkeläisen elämää.”

Helsingissä asuva Hurtta uumoilee, että eläkepäivät tulevat kulumaan kesämökillä puuhastellessa sekä harrastusten, kuten valokuvauksen ja liikunnan, parissa. Hän aikoo myös viettää aiempaa enemmän aikaa yhdessä läheistensä kanssa.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?