Järjetön kyltti askarruttaa lintubongareita Espoossa: Sen mukaan englantia osaavat saisivat liikkua rannoilla pesimäaikana muita pidempään - HS-Espoo - Ilta-Sanomat

Järjetön kyltti askarruttaa lintubongareita Espoossa: Sen mukaan englantia osaavat saisivat liikkua rannoilla pesimäaikana muita pidempään

Matalajärvellä sijaitsee yksi seitsemästä Espoossa olevasta lintutornista.

Julkaistu: 23.3. 11:46

Suomenkielisillä ei ole asiaa Matalajärven rannoille huhtikuun alusta lähtien, mutta englanninkielisillä kielto alkaa vasta kuun puolivälissä. Taustalla on ilmeisesti näppäilyvirhe kylttiä tehtäessä.

Espoon Matalajärven lintutornin läheisyydessä on kyltti, josta tarkkasilmäisimmät luonnossa liikkujat ovat pistäneet merkille pienen, mutta hämmentävän virheen.

Kyltissä kerrotaan, ettei lintujen pesimäaikana saa ranta-alueella liikkua. Suomeksi, ruotsiksi ja venäjäksi aikataulu on sama eli 1.4.–15.7, mutta englanninkielisessä tekstissä kielto astuu voimaan vasta pari viikkoa myöhemmin eli 15. huhtikuuta.

Englantia osaaville aikataulu ei ole eri, vaan todennäköisesti kylttiä tehdessä on tapahtunut näppäilyvirhe, lintutornia ylläpitävästä Metsähallitukselta todetaan.

Kielto koskee ranta-aluetta, mutta lintutorni on auki tuolloinkin.

Kun koronaviruksesta johtuvan poikkeustilan takia moni paikka on sulkenut ovensa ja harrastukset ovat tauolla, moni on suunnannut liikkumaan luontoon.

Metsähallituksen luontopalvelujen viestintäpäällikkö Päivi Rosqvistin mukaan luonnossakin liikkuessa kannattaa esimerkiksi suosia rauhallisempia reittejä suosittujen reittien ja taukopaikkojen sijaan. Lisäksi tulee pitää huolta käsihygieniasta ja yhden metrin turvavälistä terveydenhoitoviranomaisten määräysten mukaan.

Sama pätee myös lintutorneja, joihin helposti saattaa syntyä ruuhkaa.

”Kävelylle ehkä kannattaa lähteä hieman syrjäisempään kohteeseen ja miettiä esimerkiksi sitä, että ottaa mukaan retkieväitä, jotka voi nauttia syrjässä tulipaikoista.”

Luontokeskukset ja vuokratupien varausjärjestelmän Metsähallitus on sulkenut poikkeustilan ajaksi.

Lisää aiheesta