Valaisinpylväs rakennettiin keskelle jalkakäytävää Espoossa: ”Siirtäminen olisi ollut useamman sadan tuhannen euron homma” - HS-Espoo - Ilta-Sanomat

Valaisinpylväs rakennettiin keskelle jalkakäytävää Espoossa: ”Siirtäminen olisi ollut useamman sadan tuhannen euron homma”

Valaisinpylväs on asennettu katualueen ja tontin rajalle.

Julkaistu: 19.2. 15:55

Asukkaat olivat valittaneet heikosti valaistusta bussipysäkistä. Uusi valaisin asennettiin keskelle jalkakäytävää.

Asukkaat olivat antaneet kaupungille palautetta huonosti valaistusta bussipysäkistä Eestinlaaksosta. Kaupunki päätti ryhtyä toimeen ja asensi paikalle uuden, paremman valaisimen.

Ainut vain, että uusi valaisin näyttäisi olevan aivan keskellä yhdistettyä kävely- ja pyörätietä.

Valaisimelle oli vaikea löytää muita paikkoja, kertoo sähköinsinööri Reijo Vuosalmi Espoon kaupungilta.

Bussipysäkin päätyyn sitä ei voitu laittaa, sillä siellä kulkee useita kaupunki-infran kannalta tärkeitä putkia.

”Niiden siirtäminen olisi ollut useamman sadan tuhannen euron homma.”

Espoon mukaan valaisinpylvään sijoittaminen eri kohtaan olisi tullut liian kalliiksi.

Valaisinta ei myöskään voitu laittaa lähemmäs kadun reunassa olevan kerrostalon seinää, sillä kaupunki ei voi asentaa valaisimia yksityisille tonteille. Nyt valaisin on asennettu aivan katualueen ja tontin rajalle.

HS Espoo kertoi hieman vastaavanlaisesta tapauksesta Tapiolasta toukokuussa. Myös siellä keskelle jalkakäytävää asennettu katuvalaisin on katualueen ja tontin rajalla.

Lue lisää: Espoo pystytti katuvalon keskelle jalkakäytävää: Kaupungin mukaan se sijaitsee juuri siinä missä pitääkin

Vuosalmen mukaan Eestinlaakson katuvalaisin sijaitsi aikaisemmin samalla lailla katualueen ja tontin rajalla kuin nytkin, mutta vain pysäkin takana.

Kulkua valaisin ei kadulla hänen mukaansa estä, sillä pysäkin edessä on vielä kolme metriä katua, jota pääsee kulkemaan esimerkiksi rollaattorin, polkupyörän ja lastenrattaiden kanssa.

”Vanhasta valaisimesta oli tullut valitusta ja nyt se uusittiin. Vaihdettiin vanhan tilalle uusi ledivalaisin, joka antaa kunnolla valoa. Tässä yritettiin parantaa tilannetta”, Vuosalmi sanoo.

Lisää aiheesta