Leppävaaraan tehtiin neljä sähköautojen latauspaikkaa, tavalliset autot valtasivat ne heti: ”En ole kertaakaan nähnyt siellä ladattavaa autoa” - HS-Espoo - Ilta-Sanomat

Leppävaaraan tehtiin neljä sähköautojen latauspaikkaa, tavalliset autot valtasivat ne heti: ”En ole kertaakaan nähnyt siellä ladattavaa autoa”

Tavalliset autot ovat vallanneet sähköautojen lataamiseen tarkoitetut parkkiruudut Leppävaarassa.

Tavalliset autot ovat vallanneet sähköautojen lataamiseen tarkoitetut parkkiruudut Leppävaarassa.

Julkaistu: 13.2. 16:04

Leppävaaran Bertel Jungin aukiolle rakennettiin neljä parkkiruutua, jotka on ensisijaisesti tarkoitettu sähköautojen lataamiseen. Niissä on kuitenkin jatkuvasti parkissa muita kuin sähköautoja.

Leppävaarassa asuva Veli-Matti Parmala ilahtui huomatessaan, että Bertel Jungin aukiolle oli tullut neljä sähköautojen latauspisteillä varustettua parkkiruutua. Nyt hybridiautoa olisi helppo ladata yön yli ja vieläpä ihan kodin vieressä!

Ilahtuminen vaihtui kuitenkin pian pettymykseen. Parmala ei ole vielä kertaakaan päässyt lataamaan autoaan Bertel Jungin aukiolle, sillä latauspaikoilla on aina pysäköityinä tavallisia autoja.

”Olen siinä pyörinyt ja katsonut, olisiko siellä vapaata, mutta aina siellä on kaikkia muita autoja pysäköityinä. En ole kertaakaan nähnyt siellä ladattavia autoja.”

Parmala on siis vielä toistaiseksi joutunut tyytymään kauppakeskusten ja kauppojen latauspisteisiin. Niissä autoa ei vain voi pitää yön yli.

Häntä myös huolestuttaa, mitä Bertel Jungin aukion latauspisteille käy, jos niissä ei ladata autoja.

”Voiko olla, että ne poistetaan, jos luullaan, ettei niille ole kysyntää?”

Bertel Jungin aukion pysäköintipaikoista vastaa Leppävaaran pysäköinti, ja isännöinnistä Matinkylän huolto. Latauspisteistä puolestaan huolehtii tamperelaisen IGL-Technologies-yrityksen Eparking.

Eparking on saanut Leppävaaran tilanteesta useampi palautteita.

”Tämä on tosi ikävää. Nyt Bertel Jungin aukion paikat näyttäytyvät meille niin, ettei niillä ole käyttöä. Jos ei paikoilla ole käyttöä, ei saada lisää tolppia, vaikka niille ehkä oikeasti olisi tarvetta”, sanoo IGL-Technologies-yrityksen pysäköintiratkaisuista vastaava Teemu Marku.

IGL-Technologies toivoo, että Bertel Jungin aukion laidalle asetettaisiin pysäköintikielto, joka sallisi vain sähköautojen lataamisen kyseisillä paikoilla.

Palaute on kiirinyt myös Leppävaaran pysäköinti oy:n korviin. Paikoille aiotaan asettaa kyltti, joka muistuttaa, että paikat on ensisijaisesti tarkoitettu sähköautojen lataamista varten.

”Pyrimme näin ohjaamaan pysäköintiä. Mitään sakotuskäytäntöä ei ole tarkoitus ottaa käyttöön”, sanoo projektipäällikkö Hannu Paajanen Matinkylän huollosta.

Virallista, liikennemerkkeihin perustuvaa kieltoa paikoille ei siis ole tulossa. Sellainenkin olisi mahdollista tehdä niin, että pysäköintikieltomerkin alle laitettaisiin tekstillinen lisäkilpi, joka sallisi sähköautojen lataamisen. Tällaisia liikennemerkkejä ei Espoon kaupungin lakimiehen Petteri Aumalan mukaan ole Espoossa vielä käytetty.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta