Vaarallinen reitti Lidliin on rieponut jo vuosia Espoossa: Nyt asia saadaan vihdoin kuntoon, kunhan ”asfalttimiehet heräävät talviuniltaan” - HS-Espoo - Ilta-Sanomat

Vaarallinen reitti Lidliin on rieponut jo vuosia Espoossa: Nyt asia saadaan vihdoin kuntoon, kunhan ”asfalttimiehet heräävät talviuniltaan”

Kuvituskuva
Julkaistu: 23.11.2019 9:15

Kaupunkilaiset ovat joutuneet odottamaan Sillankorvan kevyen liikenteen väylää jo vuosia.

Ruokaostoksiaan Nöykkiön Lidlissä tekevät ovat jo kauan harmitelleet matkansa vaarallisuutta. Kaupalle vievällä Sillankorvalla ei ole kevyen liikenteen väylää tai suojatietä, joten esimerkiksi kävelijät joutuvat ylittämään tien ja väistelemään autoja milloin mitenkin.

Kaupunki on tietoinen asukkaiden turvallisuushuolista.

”Siitä on saatu paljon palautetta”, sanoo suunnittelija Anna Jokinen Espoon kaupungilta.

Sillankorvalle aiotaan rakentaa jalankulku- ja pyörätiet. Kevyen liikenteen väylä on suunniteltu Lidlin puoleiselle tieosuudelle. Lisäksi Martinsillantien ja Sillankorvan risteykseen rakennetaan saarekkeellinen suojatie.

Ensimmäiset suunnitelmat Sillankorvan parantamiseen tehtiin jo vuosia sitten, Jokinen kertoo. Jostain syystä parannukset jäivät kuitenkin suunnittelutasolle. Nyt katutyöt on tarkoitus aloittaa päivitettyjen suunnitelmien mukaan.

Työt aloitetaan joko loppuvuoden aikana tai viimeistään ensi keväänä. Vaikka työt saataisiin aloitettua vielä tämän vuoden aikana, ei viimeistelytöitä voida tehdä talvella, kertoo katurakennuspäällikkö Markku Virtanen.

”Sitten taas kevätaurinko paistaa ja asfalttimiehet herää talviunilta, niin saadaan viimeisteltyä valmiiksi asti.”

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta