Espoolainen Veera otti heijastinkehoitukset tosissaan: Tämä parivaljakko hohtaa pimeydessä satojen metrien päähän - HS-Espoo - Ilta-Sanomat

Espoolainen Veera otti heijastinkehoitukset tosissaan: Tämä parivaljakko hohtaa pimeydessä satojen metrien päähän

Tämä kuva keräsi paljon positiivisia kommentteja ja tykkäyksiä Espoon paikallisessa Facebook-ryhmässä.

Tämä kuva keräsi paljon positiivisia kommentteja ja tykkäyksiä Espoon paikallisessa Facebook-ryhmässä.

Julkaistu: 7.11. 12:03

Marraskuussa on niin pimeää, että liikenteessä on vaikea nähdä jalankulkijoita. Espoolainen Veera Järvinen kerää nyt koiransa kanssa hohtavilla asuilla positiivista huomiota.

Marraskuu on vuoden pimeintä aikaa. Lunta on harvoin maassa heijastamassa valoa ja päivän pituus lyhenee, vettä sataa ja on märkää.

Liikenteessä se aiheuttaa vaaratilanteita, sillä jalankulkijoita voi olla vaikea nähdä. Tämän huomasi myös espoolainen Veera Järvinen, joka otti heijastinkehotukset tosissaan hankkimalla itselle ja koiralleen näyttävät tiimiasut.

Valoissa kirkkaan hopeina loistavat asut ovat tehty liki kokonaan heijastinmateriaalista.

3-vuotias Bokseri Lissu käyttää heijastinliiviä mielellään.

3-vuotias Bokseri Lissu käyttää heijastinliiviä mielellään.

Autoilijat näyttävät kaksikolle peukkua ja muutamat ohikulkijat ovat kommentoineet vaatteita ”pirun hienoiksi” ja udelleet, mistä ne on hankittu.

”Suojatietä lähestyessä on ollut ilo huomata, että oikeastaan jokainen, ainakin tähän mennessä, on pysähtynyt jo reippaan matkan päähän”, Järvinen kertoo.

Hän jakoi asuistaan kuvan espoolaisten omassa Facebook-ryhmässä. Päivitys keräsi nopeasti tuhansia tykkäyksiä ja monia kymmeniä kommentteja:

Olet loistava. Kirjaimellisesti. Monesti tekisi mieli huikata kiitokset auton ikkunasta niille jotka näkyvät hyvin, mutta hullunahan ne pitäisi.

No nyt on kyllä varusteet kohdillaan!

Järvinen ajaa itsekin autolla viikoittain ja toteaa, ettei pimeässä kulkevaa kevyttä liikennettä tahdo nähdä, vaikka olisi kuinka tarkkana.

”Pimeys, mahdollinen märkä tie ja kellertävät katuvalot hävittävät välillä jalankulkijan kokonaan kuskin näkyvistä, vaikka miten yrittäisi olla valppaana”, Järvinen selittää.

Heijastimilla on selvä merkitys siihen, kuinka kaukaa autoilija näkee jalankulkijan. Lähivaloilla ajava autoilija näkee ilman heijastinta kulkevan henkilön noin 50 metrin päästä, kun heijastimella varustettu voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä, kertoo Liikenneturva.

Jalankulkijoiden huono näkyvyys voi johtua monista muistakin syistä, kun pimeydestä. Muun muassa sade, sumu, katu- ja mainosvalot, likainen tuulilasi ja valojen kunto voivat vaikuttaa siihen, miten autoilija havaitsee jalankulkijan.

”Näiden vermeiden kanssa kukaan ei ainakaan voi sanoa, ettei näkisi meitä”, Järvinen kertoo heijastinasuistaan.

Lisää aiheesta