Kauniaisissa kokeiltiin palkattua trubaduuria aamubussissa: Tomas Törn, 19, tarttui haasteeseen

Julkaistu:

Kun Törn soitti Ed Sheeranin kappaleen Perfect, alkoi bussissa istunut pikkutyttö laulaa mukana.


Kauniaislaisia työmatkalaisten ei tarvinnut tiistaina kuunnella musiikkia kuulokeista. Aamubussissa nimittäin istui Tomas Törn, joka soitti kanssamatkustajille kitaraa.

19-vuotias Törn on soittanut usein kadulla, mutta tiistaina hän soitti ensimmäistä kertaa liikkuvassa bussissa. Etukäteen aamubussissa soittaminen vähän mietitytti häntä.

”Se sai skeptiseksi, että liikkuvassa bussissa on erilaisia haasteita kuin kadulla. Keikka oli aikaisin aamulla, en tiennyt, miten ihmiset reagoi siihen, että joku outo ihminen tulee muuttamaan niiden rutiineja ja soittamaan niiden aamubussiin, mutta palaute oli onneksi hyvää”, Törn kertoo.

Paras palaute oli Törnin mukaan pieni tyttö, joka alkoi laulaa mukana, kun Törn soitti Ed Sheeranin kappaleen Perfect.

”Yritin valita sellaisia kappaleita, jotka kuulosti hyvältä, kun itse soitin niitä kotona ja sellaisia, jotka ihmiset ehkä tunnistaisi.”

Törnin keikka oli osa Kauniaisten Liikkujan viikon -ohjelmaa. Liikkujan viikko on Euroopan laajuinen tapahtuma, jonka tarkoitus on kannustaa ihmisiä pohtimaan liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.

”Ideoimme, mitä voisimme keksiä kiitokseksi bussimatkustajille. Olimme jutelleet Kauniaisten musiikkiopiston kanssa yhteistyöstä ja mietimme, voisiko tämä olla se muoto”, kertoo projekti-insinööri Minna Raatikka Espoon kaupungilta.

Kauniaisten musiikkiopiston rehtori ehdotti bussimuusikoksi Törniä, joka suostui heti, vaikka bussissa soittaminen ensin vähän jännittikin.

Keikka meni niin hyvin, että Törn on valmis soittamaan kitaraa bussissa toistekin, jos vain pyydetään.

”Tietenkin!”