Keskeinen silta rapistuu ja kasvaa sammalta Tapiolassa: ”Ei olla ihan tarkoituksella hosuttu”

Julkaistu:

Pohjantien ylittävä Länsituulensilta todennäköisesti uusitaan jossain vaiheessa.


Ulkonäön perusteella ei heti uskoisi, että kyseessä on keskeinen kävely- ja pyöräilyreitti Tapiolan keskuksesta länteen. 1980-luvulla rakennetun Länsituulensillan valkoiset laatat ovat tummuneet, sillan ala- ja yläosista kasvaa erilaisia kasveja ja laattojen välistä puskee sammalta.


Vaikka silta on tärkeä yhteys Tapiolan keskuksesta Pohjantien yli länteen, ei sen kunnossapitoon ole viime vuosina kiinnitetty erityistä huomiota.

Tämä johtuu siitä, että rakennus, johon Länsituulensilta Tapiolan keskustassa yhtyy, todennäköisesti puretaan jossain vaiheessa. Samalla myös Länsituulensilta uudistetaan ja kunnostetaan.

”Silta ei ole ollut nyt ihan fokuksessa. Jos näyttää siltä, että se kaipaa väliaikaista ehostamista, niin toki me se hoidetaan. Ei saa huonolta näyttää, laitetaan paikat kuntoon”, sanoo Tapiolan alueen kehittämisestä vastaava projektinjohtaja Antti Mäkinen Espoon kaupungilta.Rakennuksen, johon Länsituulensilta johtaa, omistaa Lähi-Tapiola. Vuonna 1985 valmistuneessa talossa sijaitsee muun muassa Tapiolan palvelukeskus. Talon tulevaisuudesta ei ole tehty suunnitelmia, ja alueen asemakaavakin on vasta valmisteluvaiheessa.


”Ei olla ihan tarkoituksella hosuttu talon suhteen. Ei ole haluttu, että kaikki olisi Tapiolassa samaan aikaan sekaisin. On kuitenkin todennäköistä, että talo tulee siitä jossain vaiheessa poistumaan”, Mäkinen arvioi.

Tulevaisuudessakin Pohjantien yli pääsee todennäköisesti kulkemaan siltaa pitkin, sen verran keskeisestä reitistä siinä on kyse.

”Tapiolan keskuksessa hyvä asia on ollut se, että sinne on lännestä päin päässyt siltaa pitkin turvallisesti Pohjantien yli. Sillan paikka tuossa kohtaa ehdottomasti on”, Mäkinen sanoo.

Karusta ulkonäöstään huolimatta silta on kohtuullisessa kunnossa, vakuuttaa Mäkinen.

”Kun katsoo siltaa, niin se on oikein vahvan näköinen. Ei lainkaan hoikka, vaan erittäin jykevän oloinen.”