Kadonnut suihkulähde löytyi sattumalta murskeen alta: Nyt kovia kokenut ”Kartsin paasi” pestään puhtaaksi kansanjuhlassa

Julkaistu:

Kivi kuului alunperin 1990-luvun alussa Karakallion torille rakennettuun suihkulähteeseen.


Karakallion puretun suihkulähteen kivi on palannut takaisin Karakallioon. Karakalliolaisille tärkeä kivi nököttää nyt Karakalliontien varrella Karakallion keskustassa.

Kartsin paasiksikin kutsuttu kivi kuului alunperin suihkulähteeseen, joka pystytettiin Karakallion torille vuonna 1991. Kun Karakallion toria uudistettiin vuonna 2013, luovuttiin myös suihkulähteestä.

Tuolloin karakalliolaiset toivoivat, että suihkulähteen kivi säästettäisiin.

”Teimme kaupungin kanssa löyhän herrasmiessopimuksen siitä, että kivi palautuu myöhemmin Karakallioon”, Karakallio-seuran puheenjohtaja Aulikki Pentikäinen kertoi HS Espoolle viime keväänä.


Kivelle meinasi kuitenkin käydä huonosti. Karakalliossa asuva Jarmo Oksanen löysi sen sattumalta Espoon kaupungin varikolta, jonne se oli unohtunut.

Pentikäisen johdolla karakalliolaiset neuvottelivat kaupungin kanssa kiven palauttamisesta takaisin Karakallioon.


Kun Karakallion ostoskeskuksen ympärillä toteutettiin katuremontti bussipysäkkien uudistamisen yhteydessä, oli siinä yhteydessä otollinen hetki myös palauttaa suihkulähteen paaden palata takaisin kotisijoilleen Karakallioon.

Paaden paluuta juhlistetaan Kartsi Rock -tapahtumassa lauantaina 14.9. Juhlan yhteydessä karakalliolaiset aikovat pestä paaden.

Sille on myös tarkoitus keksiä nimi. Tällä hetkellä vahvoilla on nimiehdotus ”Karpaasi”, Pentikäinen kertoo Espoon kaupungin tiedotteessa.