Alaston mies tunkeutui terassille, pukeutui PK-35:n peliasuun ja kiipesi avoimesta ikkunasta espoolaisen Omarin asuntoon: ”Hän pyysi, etten satuttaisi häntä” - HS-Espoo - Ilta-Sanomat

Alaston mies tunkeutui terassille, pukeutui PK-35:n peliasuun ja kiipesi avoimesta ikkunasta espoolaisen Omarin asuntoon: ”Hän pyysi, etten satuttaisi häntä”

Asuntoon tunkeutunut mies oli pukeutunut Omar Adlanin terassilla kuivumassa olleisiin vaatteisiin.

Asuntoon tunkeutunut mies oli pukeutunut Omar Adlanin terassilla kuivumassa olleisiin vaatteisiin.

Julkaistu: 1.8.2019 14:46

Ensimmäisessä kerroksessa asuva Omar Adlani pitää tapausta lähinnä huvittavana. Avonaisesta ikkunasta asuntoon tunkeutuminen on poliisin mukaan hyvin harvinaista.

Miksi joku seurakaveri on tullut hänen asuntoonsa näin aikaisin aamulla? Omar Adlani mietti unenpöpperöisenä tiistaiaamuna. Hän oli herännyt meteliin ja nyt hänen sohvallaan oli hänen työnantajansa, jalkapalloseura PK-35:n vaatteisiin sonnustautunut mies.

Adlani katsoi miestä tarkemmin ja tajusi, että tällä oli päällään PK-35:n paita, jossa oli Adlanin nimi. Adlani toimii seurassa valmentajana.

Adlanin asuntoon oli siis tunkeutunut mies, joka oli pukenut päälleen Adlanin terassilla kuivumassa olleet urheiluvaatteet, Adlani päätteli.

”Kysyin mieheltä, mitä hän tekee. Hän jähmettyi seisomaan sohvalleni. Käskin hänet pois sohvalta. Hän vaikutti säikähtäneeltä. Hän pyysi, etten satuttaisi häntä. Sanoin, etten aio satuttaa häntä ja pyysin häntä istumaan”, Adlan kertoo.

Adlan asuu Espoon Suurpellossa kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa. Hänellä on tapana pitää asunnon pienempää ikkunaa auki varsinkin kesäaikaan, kun asunnossa on kuuma.

Adlanin asuntoon tunkeutunut mies oli ilmeisesti hypännyt Adlanin terassille, pukenut päälleen Adlanin vaatteet ja sen jälkeen tunkeutunut avonaisen ikkunan kautta asuntoon.

”Hänen on todella täytynyt tunkeutua ikkunasta. Se ei ollut lainkaan hiljainen sisääntulo. Heräsin siihen”, Adlani kertoo.

Adlani pyysi miestä riisumaan hänen vaatteensa. Adlani tarvitsi nimittäin paitaa töissä myöhemmin päivällä. Adlani ei usko, että miehellä oli lainkaan omia vaatteita.

”Luullakseni hänellä oli vain pyöräilykypärä, siinä kaikki. Sitten hän pukeutui minun vaatteisiini. Paidan tarvitsin itselleni, mutta annoin hänen pitää housut.”

Kun mies oli riisunut Adlanin paidan ja asettunut istumaan, Adlan soitti hätäkeskukseen. Adlanin puhuessa puhelimessa, mies karkasi ulos ikkunasta.

”Seurasin häntä tietääkseni, missä hän liikkuu. Hän näki postinjakajan ja ilmeisesti pyysi tätä avaamaan toisen talon oven. Postinjakaja oli varmasti mukava ja koska mies näytti hämmentyneeltä, postinjakaja päästi hänet sisään”, Adlani kertoo.

Adlani kertoi postinjakajalle, että mies oli juuri murtautunut hänen asuntoonsa, ja postinjakaja antoi poliisille tiedot siitä, mihin taloon mies oli mennyt.

”Poliisi tuli paikalle hyvin nopeasti ja otti miehen kiinni. Sen jälkeen poliisi tuli asuntooni ja kysyi, oliko jotain viety. Vastasin, että vain housut ja että mies voi pitää ne.”

Adlani ei halunnut tehdä tapauksesta rikosilmoitusta.

”Kenellekään ei sattunut mitään eikä mitään hajonnut. Olen varma, että miehellä on vaikeaa enkä halua lisätä hänen hankaluuksiaan ylimääräisillä vaatimuksilla. Uskon, että kaikilla meillä on omat hankaluutemme. Toivon, että hän saisi apua.”

Adlani kertoo poliisin arvioineen, että mies oli todennäköisesti huumeiden vaikutuksen alaisena.

Kanadalainen Adlani on asunnut Suurpellossa pari vuotta. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hänen asuntoonsa on tunkeuduttu.

Adlani ei tapauksesta säikähtänyt. Hän on nukkunut ikkuna auki myös kutsumattoman vieraan jälkeen.

”Monet ihmiset ajattelevat aina kaikkein pahinta. ’Mitä jos hänellä olisi ollut veitsi?’ No, hänellä ei ollut. Uskon, että se oli vain yksittäistapaus”, Adlani sanoo.

Samaa sanoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen yleisjohtaja, komisario Petteri Hyytiäinen. Hän vahvistaa, että poliisilla on ollut Suurpellossa Adlanin kertomusta vastaava tehtävä.

”Tiedossa ei ole, että vastaavia muita tapauksia olisi meidän alueellamme tapahtunut. Kesällä ovet ja ikkunat ovat usein auki, joten tietysti siihen on mahdollisuus. Näkisin kuitenkin, että tämä tapaus on hyvinkin yksittäinen. Toki jos poistuu asunnosta, olisi viisasta laittaa ovet ja ikkunat kiinni”, Hyytiäinen sanoo.

Näin jälkikäteen Adlani pitää koko tapahtumaa vähän huvittavana.

”Halusin vain, että tilanne pysyy rauhallisena eikä kenellekään satu mitään. Hän ei vaikuttanut väkivaltaiselta. Ajattelen, että itse asiassa se oli aika hassu tilanne.”

Tuoreimmat osastosta