Täällä myyt ja ostat kesän parhaat aarteet: 10 vinkkiä pääkaupunkiseudun puistokirppiksille

Julkaistu:

Kesällä ulkokirpputoreja järjestetään ympäri Helsinkiä, Espoota ja Vantaata.


Kesä on paitsi jäätelön ja hyttysten myös puistokirppisten parasta aikaa. Kokosimme vinkit pääkaupunkiseudun parhaille ulkoilmakirpputoreille, joista voi tehdä edullisia ja uniikkeja löytöjä.

KOKO SUOMI

Siivouspäivä

Yhteismaa-yhdistyksen kaksi kertaa vuodessa järjestettävää Siivouspäivää vietetään ympäri maan. Päivän aikana pieniä ja suuria kirpputoripisteitä nousee toreille, taloyhtiöiden pihoille ja puistoihin. Päivän aikana toimivat myös tekstiilien kierrätyspisteet Punavuoressa, Töölössä, Kalliossa ja Myyrmäessä. Lauantaina 31.8.

HELSINKI

Aleksis Kiven kadun sunnuntaikirppis

Helsingin suurin viikoittainen kirppis on varma kesän merkki, jonka tunnistaa ympäri Dallapénpuistoa levittäytyneistä myyntivilteistä. Myyminen on ilmaista ja vapaamuotoista, tärkeintä on viettää mukava kesäpäivä ja siivota jälkensä. Sunnuntaisin 29.9. asti klo 11–18. Dallapénpuisto, Teollisuuskatu 1.

Lapinlahden puistokirppis

Vanhan mielisairaalan pihapiirissä järjestettävän puistokirppiksen takana ovat Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry ja sairaalan alueella toimintaa järjestävä Lapinlahden Lähde oy. Kahvila Lähde on auki tapahtuman ajan. Lauantaina 13.7., 10.8. ja 7.9. klo 10–15. Vanha sairaalarakennus, Lapinlahdenpolku 8.

Hietsun kirppis

Kaupungin ylläpitämä ja Helsingin perinteisin kirpputori löytyy Hietalahdesta. Kirpputori on toiminnassa ympäri vuoden, kesäkaudelle myyntipaikkoja voi varata syyskuun loppuun asti. Arkisin klo 8–18, lauantaisin klo 8–16 ja sunnuntaisin klo 10–16. Hietalahden tori, Lönnrotinkatu 34.

Hakaniemen torin kirppis

Perinteikäs sunnuntaikirppis keskeisellä paikalla houkuttelee runsaasti kävijöitä. Myyjinä on niin torimyyjiä kuin kirppismyyjiäkin. Sunnuntaisin 14.7., 21.7., 28.7., 11.8., 18.8. ja 25.8. klo 10–16. Hakaniemen tori, Hämeentie 1.


ESPOO

Läkkitorin ja Alberganesplanadin kirppikset

Leppävaara-seuran järjestää kirpputoreja Leppävaarassa juuri ennen kuin alue jää Raide-Jokerin työmaan alle. Töiden aloituksen jälkeen torilla kirppistellään vasta raitiovaunutyömaan valmistuttua. Läkkitorilla lauantaina 17.8. ja 21.9. klo 10–14. Alberganesplanadilla 31.8. klo 10–14.

Merimieskirkon konttitori

Suomen Merimieskirkon perinteinen konttitori valtaa Vermon raviradan parkkipaikan kesäsunnuntaisin. Konttitori on jo suorastaan perinne, sillä ensimmäinen kirppis järjestettiin yli kaksikymmentä vuotta sitten. Sunnuntaisin 22.9. asti klo 10–14. Tauolla 21.–28.7. Vermon ravirata, Valjakkotie.

VANTAA

Myyr Yorkin puistokirppis

Myyrmäki-liike järjestää jälleen puistokirppiksiä Jokiuomanpuistossa. Tapahtuma on rento ja monipuolinen: kirppislöytöjen lisäksi paikalle voi tulla esiintymään. Sunnuntaina 14.7. ja 11.8. klo 11–16. Jokiuomanpuisto, Louhelantie.

Tikkurilan torin kirppis

Perinteinen torikirppis hyvien kulkuyhteyksien päässä Tikkurilan torilla. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita, vaan myymään ja ostamaan saa tulla mielensä mukaan. Sunnuntaisin 25. elokuuta asti klo 10–17. Tikkurilantori 1.

Bewe sportin pihakirppis

Jääurheiluseura Bewe sportin maineikas kirpputori Tammistossa kasvaa kesällä 200 myyntipaikalla, kun pihalla toimii parkkikirppis. Ulkokirppis lauantaisin ja sunnuntaisin 31.8. asti klo 9–15. Tammiston kauppatie 11.