Espoolainen Saara, 19, löysi markkinaraon: Uraihmiset eivät ehdi viedä lapsiaan urheilemaan, joten ”Sport nanny” tekee sen heidän puolestaan

Julkaistu:

Sport nanny on lastenhoitaja, jonka kanssa lapsi saa jakamatonta huomiota ja liikuntaa.


Liikunnanohjaajan opinnoista haaveileva Saara Laitinen viettää mielellään aikaa urheilun ja lasten parissa. Kun äiti heitti ilmaan ajatuksen liikunnallisesta lastenhoitajasta, Laitinen päätyi lopulta perustamaan yrityksen.

”Aluksi olin hieman epäluuloinen, että onko tämä nyt ihan hyvä idea ja miten tämän saisi toimimaan”, Laitinen muistelee.

Nyt olarilaisnuori pyörittää Sport nanny -yritystään, jonka kautta tarjoaa lastenhoitopalvelujaan. Urheilullinen hoitaja opettaa esimerkiksi jalkapalloa, boulderointia ja akrobatiaa.

Toiminta on juuri lähtenyt käyntiin, ja vastaanotto on Laitisen mukaan ollut hyvä. Kiinnostusta on ollut syksylle asti.

Liikunnan ja lastenhoidon yhdistäminen täyttää selkeästi jonkinlaisen tarpeen.

Laitinen itse arvelee suosion syyksi tavallisia perhe-elämän haasteita. Vanhemmat ovat töissään kiireisiä ja lasten halutaan liikkuvan enemmän.

”Jos perheessä on useampi lapsi, joillakin vanhemmilla ei yksinkertaisesti ole aikaa kuskata heitä harrastuksiin vuorotellen.”

Liikkuva lastenhoitaja voi hoitaa myös lasten kyyditsemiset urheilemaan ja takaisin, säästäen näin vanhempien aikaa. Kesällä monet harrastukset ovat tauolla ja lapset lomalla, mikä tuo omat haasteensa päivätyössä käyville.

Lastenhoitajan tavoitteena ei ole tehdä lapsesta kilpaurheilijaa, vaan ylläpitää peruskuntoa ja luoda positiivisia kokemuksia.

”Että vaikka lapsi ei olisi niitä kympin oppilaita siellä koululiikunnassa, niin saisi sen olon, että osaa ja pärjää”, Laitinen tiivistää tavoitteitaan.

Joillekin yksilönä huomioiduksi tuleminen on avain onnistumiseen.

”Monilla lapsilla on esimerkiksi keskittymisvaikeuksia, joita ei voida ottaa isossa ryhmässä huomioon.”

Palvelu sopii parhaiten niille, joilla on ajan sijasta rahaa. Sport nannyn palvelut maksavat lajista riippuen 18–35 euroa tunnilta.

Laitinen toivoo, että tulevaisuudessa varauksia olisi mahdollista yhdistellä ja näin laskea tuntihintaa.

Laitinen on itse harrastanut erilaisia lajeja salsasta potkunyrkkeilyyn, useita kilpatasolla. Hän nauttii liikunnasta suuresti, ja haluaa osaltaan ehkäistä ja parantaa erilaisia urheilutraumoja.

Viimeisenä joukkueeseen valittava ja heikosti suoriutuva lapsi voi alkaa vihata liikuntaa. Silloin esiin tulee liikkuvan lastenhoitajan pedagoginen tehtävä.

”Tuodaan lapselle onnistumisen kokemuksia, kun keskitytään siihen omaan tekemiseen eikä verrata muihin.”