Antonin Hajekin, 35, kuolemasta uutta tietoa – lauttamatkustaja teki järkyttävän havainnon Malesian paratiisisaaren liepeillä

Antonin Hajek kutsui itseään Crocodile Dundeeksi ja rakasti surffausta. Hän matkusti joka vuosi Langkawiin, jonka läheltä löytyi kuolleena.

Tshekkiläinen ex-mäkihyppääjä Antonin Hajekin kuolema on puhuttanut ympäri maailmaa.

12.3. 11:51

Tshekkiläisen ex-mäkihyppääjän Antonin Hajekin kuolema on herättänyt huomiota ympäri maailmaa.

Kateissa viime lokakuusta saakka ollut Hajek kuoli tuoreiden tietojen mukaan jo syksyllä, joten hän oli kuollessaan 35-vuotias. Tieto Hajekin kuolemasta tuli vasta perjantaina.

Lue lisää: Antonin Hajek löytyi kuolleena Malesiasta – nyt paljastui uusia kammottavia yksityiskohtia

Entisen hyppääjän ja valmentajan traaginen kohtalo on puhuttanut erityisesti hänen kotimaassaan.

Antonin Hajek mietteliäänä Val di Fiemmen MM-kisoissa 2013.

Hajekin entinen tyttöystävä, ampumahiihtäjä Eva Puskarcikova julkaisi Instagramissa kuvan, johon hän liitti hyppääjän suosikkikappaleen. Tshekkiläisen Blesk-sivuston mukaan pari seurusteli kuusi vuotta, mutta he erosivat vuonna 2017.

Kaksi vuotta myöhemmin Hajek meni naimisiin Veronika Pankovan kanssa. Tämä oli toiminut pitkään Tshekin miesten maajoukkueen fysioterapeuttina. Sivuston mukaan Hajek ja Pankova erosivat keväällä 2022 riitaisissa merkeissä.

Mäkihyppy-yhteisö on surrut pidetyn urheilijan kovaa kohtaloa. Vielä vuosi sitten Hajek oli mukana Norjassa järjestetyllä RAW-kiertueella Tshekin naisten maajoukkueen päävalmentajan ominaisuudessa. Samaa tapahtumaa hypätään parhaillaan vuonojen maassa, ja Dagbladet-lehden mukaan Hajekia on muisteltu hyppääjien ja valmentajien keskuudessa.

Blesk-sivusto on saanut lisätietoja Hajekin kuolemaan liittyvistä tapahtumista Malesiassa. Sivusto on saanut sikäläiseltä medialta tiedon, jonka mukaan rannikkovartiosto löysi tuntemattoman ruumiin noin kilometrin päästä Langkawin saariryhmään kuuluvalta saarelta 30. syyskuuta.

Matkustajalautan matkustaja oli sitä ennen bongannut ruumiin vedestä.

Blesk on aikaisemmin kertonut, että ruumiin tunnistaminen kesti kuukausia, koska Hajekilta ei löytynyt henkilötietoja.

Langkawi tunnetaan surffaajien paratiisina, ja myös Hajek oli innokas lainelautailija.

Antonin Hajek matkusti usein Langkawille. Hänen ruumiinsa löytyi sieltä.

Mäkihypyssä hän oli peloton lentäjä, joka joutui muutaman kerran vaaratilanteisiin. Esimerkiksi 2014 hän syöksyi Harrachovin lentomäen loppujarrutuksessa päin mainosaitaa ja joutui sairaalaan.

Hajek törmäsi rajusti mainosaitaan kotikaupungissaan Harrachovissa, jossa yksi maailman tunnetuimmista lentomäistä.

Hajek lopetti hyppäämisen vuonna 2015 ja siirtyi sen jälkeen miesten maajoukkueen valmennustiimiin. Vaikka hyppääminen mäestä päättyi, nuori mies viihtyi vauhdikkaiden ja jännittävien harrastusten parissa. Bleskin mukaan Hajek matkusti joka vuosi Langkawiin, jossa hän surffasi ja nautti saariryhmän lämmöstä. Lisäksi hän piti eksoottisen saaren eläimistä. Blesk julkaisi kuvan, jossa Hajek pitää käsissään krokotiilia.

Anton Hajek piti jännittävistä paikoista. Kuva Val di Fiemmen MM-kisoista 2013.

Hajek tuli mukaan maailmancupin kilpailuihin vuonna 2004 ja tutustui luonnollisesti myös suomalaisiin hyppääjiin. Yksi sinivalkoinen kotka oli Hajekin silmissä ylitse muiden. Vuoden 2010 Tshekin olympiajoukkueen kisaesitteessä Hajek ilmoitti urheilijaesikuvakseen Janne Ahosen.

Hajekin kuolinsyy on edelleen hämärän peitossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?