Antonin Hajek löytyi kuolleena Malesiasta – nyt paljastui uusia kammottavia yksityiskohtia

Antonin Hajek kuoli jo syksyllä, mutta hänet löydettiin vasta tällä viikolla.

Antonin Hajek liitelee Salpausselän kisoissa talvella 2007.

11.3. 15:59

Tshekin hiihtoliitto kertoi perjantaina, että entinen mäkihyppääjä ja valmentaja Antonin Hajek, 36, on kuollut.

Lue lisää: Mäkihyppääjä Antonin Hajek, 36, on kuollut

Entinen huippuhyppääjä oli kateissa viime lokakuusta lähtien. Hänen arveltiin silloin lähteneen Malesiaan. Hajekin ex-puoliso Veronika Hajkova kertoi marraskuussa tsekkiläiselle Blesk-sivustolle, että hänen yhteydenpitonsa miehensä kanssa oli päättynyt keväällä 2022, jolloin pari erosi.

– Emme ole asuneet yhdessä maaliskuun jälkeen ja olemme olleet tekemisissä vain avioeropaperien kautta. Sain tietää hänen lähdöstään vasta siinä vaiheessa, kun hänet ilmoitettiin kadonneeksi, Hajekin kertoi tshekkiläislehdelle marraskuussa.

Lue lisää: Kadonneen mäki­hyppääjän ex-vaimo avautui tuskastaan – ”Ensin tuli pettäminen, sitten ero ja nyt tämä”

Nyt Blesk kertoo lisätietoja Hajekin traagisesta kohtalosta. Sivuston mukaan poliisi oli etsinyt Hajekia tuloksetta 2. lokakuuta lähtien.

Kun Blesk kertoi asiasta ensimmäisen kerran syksyllä, huhut kertoivat, että entinen mäkihyppääjä ja valmentaja oli kuollut. Hajek ei ollut ilmoittautunut ystäville, perheelle, hiihtoliitolle tai viranomaisille, mutta siitä huolimatta läheiset elättelivät toivoa.

Uudet uutiset Aasiasta tulivat vasta puolen vuoden päästä. Hajek oli löytynyt kuolleena Malesiasta.

Bleskin uusien tietojen mukaan Hájek on ollut kuolleena jo pitkään. Perhettä lähellä olevan lähteen mukaan entinen mäkihyppääjä kuoli tiettävästi syyskuun lopussa.

Hänen ruumiinsa löytyi merestä läheltä Langkawin saariryhmän lähistöltä. Bleskin tietojen mukaan ruumiin tunnistaminen ei ollut helppoa ja kesti kauan, koska vainajalla ei ollut mukanaan mitään asiakirjoja, jotka olisivat helpottaneet prosessia.

Hajekin kuolinsyy ei ole vielä selvillä, eikä se, oliko kyseessä onnettomuus, joku muu syy vai ehkä itsemurha.

– Perhe on saanut paikallisilta viranomaisilta tietoa, että meri oli tuolloin hyvin myrskyisä, Bleskin haastattelema tietolähde kertoo.

Hajekin tiedetään pitäneen surffaamisesta.

Tshekin ulkoministeriö ei antanut tapauksesta tarkempia tietoja.

– Malesian poliisi vahvisti epävirallisesti suurlähetystöllemme, että Langkawin alueelta löydetyt ruumiinjäännökset kuuluivat pitkään kadoksissa olleelle Tshekin kansalaiselle. Perhettä kunnioittaen emme kommentoi yksityiskohtia enempää, tiedottaja Daniel Drake sanoi Bleskille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?