Onko tämä pikkumaisuuden uusi maailmanennätys? Venäjällä erikoinen päätös Norjan kisoista

Venäjä suljettiin kansainvälisistä kisoista vuosi sitten.

Naisten MM-viesti oli Norjan juhlaa. Venäjällä ei näytetä Norjan maailmancupin kisoja ollenkaan.

7.3. 19:32

Venäjä suljettiin kansainvälisestä urheilusta vuosi sitten Ukrainan sodan alkamisen jälkeen. Senkin jälkeen maassa on yhä televisioitu maailman urheilutapahtumia suorina lähetyksinä niistä kilpailuista, joista maan urheilijat on suljettu.

Esimerkiksi kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut ovat olleet tähän mennessä katsottavissa venäläisen Match TV:n kanavilta.

Nyt venäläinen Championat-sivusto kertoo, että Match TV ei aio lähettää Norjan Holmenkollenin kisatapahtumia lainkaan. Holmenkollenilla suksitaan ensi viikonloppuna.

Syy ratkaisuun ei ole tiedossa.

”Kollenin” kisoissa tulee täyteen tasan vuosi siitä, kun venäläiset suljettiin kansainvälisen hiihtoliiton Fisin tapahtumista. Asiasta päätettiin viime vuonna vain muutama päivä ennen Holmenkollenin kisoja.

Ensin pannaa vaati Norjan hiihtoliitto. Myöhemmin lopullisen ratkaisun teki Fis. Valtaosa venäläishiihtäjistä oli jo saapunut Osloon, mutta he joutuivat poistumaan kotiinsa kisaamatta.

Vuosi sitten Venäjällä reagoitiin myös voimakkaasti siihen, että Norjassa Venäjän maajoukkueen voitelurekkaan oli maalattu Ukrainan lippu.

Tiedossa ei ole, liittyvätkö vuoden takaiset tapahtumat Match TV:n ratkaisuun, mutta ennen Holmenkollenia kanava oli näyttänyt palvelussaan kaikki kuluvan kauden maailmancupin tapahtumat.

Venäjällä ovat viime aikoina puhuttaneet myös dopingasiat. Maan hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Juri Borodavko reagoi tietoon Norjan maajoukkuehiihtäjien astmalääkkeen käyttöön saamista poikkeusluvista.

Borodavko leimasi kaikki lääketieteellisen poikkeuksen saaneet urheilijat douppareiksi ja väitti, että poikkeuksien kieltäminen aiheuttaisi Norjan menestykseen selkeän muutoksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?