Therese Johaugin käytös ärsyttää Norjassa – ”Rikkoo kaikkia sääntöjä”

Therese Johaug ei kriittisen kommentoijan mielestä ole onnistunut uudessa pestissään.

NRK:n asiantuntija Therese Johaug hiihteli MM-kisojen välipäivänä Planicassa.

7.3. 9:41

Ex-hiihtäjä Therese Johaugin käytös hänen uudessa roolissaan Norjan yleisradion NRK:n maastohiihtoasiantuntijana herättää suurta närää Norjan iltapäivälehdistössä. Dagbladet julkaisi Esten O Sätherin kirjoittaman kolumnin, joka on otsikoitu:

– NRK rikkoo kaikkia sääntöjä.

Kritiikin ytimenä on, että Johaug toimi Sätherin mielestä Planican MM-kisoissa pikemminkin hiihtäjien joukkuekaverina tai fanina kuin kriittisenä asiantuntijana.

– NRK rikkoo uskottavan urheilujournalismin sääntöjä, vaikka Johaugin ilo ja läheiset suhteet urheilijoihin ovatkin aitoja, toimittaja kirjoittaa.

MM-lähetyksissä Johaug muun muassa halaili Norjan maajoukkuehiihtäjiä ja itki onnesta, kun naisten joukkueelle satoi mitaleja.

– Sydämeni riemuitsee, Johaug kommentoi Sätherin mukaan NRK:lle, kun Anne Kjersti Kalvå löi Frida Karlssonin 30 kilometrin kisassa.

Säther kertoo, että esimerkiksi vuosi sitten, kun Kalvå sairastui koronaan juuri ennen olympialaisia, Johaug vei ystävälleen aamupalaa eristyshuoneeseen. Ei siis ole lainkaan yllätys, että Johaugin oli MM-kisoissa vaikeaa säilyttää kriittistä etäisyyttä urheilijoihin.

Muu NRK:n tv-tiimi saa Sätheriltä vuolaita kehuja ammattitaidostaan. Vain Johaug rikkoi kuvan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?