Muistatko Bolshunovin ja Mäen rajun riidan Lahdessa? Venäläinen pullistelija sai sen jälkeen kummallisen lempinimen

Aleksei Tshervotkinia kutsutaan Gangsteriksi ainakin Venäjällä.

Aleksandr Bolshunov tyrkkäsi Joni Mäen nurin maalialueella tammikuussa 2021.

7.3. 14:27

Tammikuussa 2021 Lahdessa puhkesi raju hiihtoriita. Tuolloin Venäjän Aleksandr Bolshunov löi sauvoillaan ja lopulta taklasi kumoon Suomen maailmancupin viestijoukkueen ankkurin Joni Mäen.

Bolshunov oli suuttunut Mäen ajolinjavalinnasta ja purki kiukkunsa itseään nopeampaan suomalaiseen.

Maalialueella joukkuekaverit olivat pian Mäen tukena, samoin Venäjän viestijoukkue valvomassa Bolshunovin etuja.

Puolustajien rintamaa johti 174-senttinen joukkuekaveri Aleksei Tshervotkin. Hän sai tapahtumaketjun jälkeen lempinimekseen ”Gangsteri”. Tshervotkin kertoi viikonloppuna tarinan lempinimensä taustalta.

– Bolshunov törmäsi Mäkeen, ja suomalaishiihtäjät menivät heti hänen pakeilleen. Mekään emme tietenkään ottaneet siinä taka-askelia. He auttoivat ystäväänsä, ja tietenkin myös mekin omaamme. Ei tullut mitään tappeluja, mutta seisoimme Bolshunovin rinnalla – kaiken varalta. Se on meidän asenteemme, Tshervotkin kertoi Championat-sivustolle.

Jopa Bolshunovin maanmies, olympiavoittaja Aleksandr Legkov, tuomitsi Bolshunovin tempun. Tshervotkinin mielessä olivat aivan muut asiat.

– Vaikka silloin olikin heitä, jotka suu vaahdossa tuomitsivat meidät, me vain seisoimme toverimme rinnalla. Emme lyöneet ketään – eikä ollut aikomuskaan.

Lempinimen antoi myöhemmin päävalmentaja Markus Cramer.

– Lahdesta lähdimme Faluniin jatkamaan maailmancupia, ja Cramer alkoi kutsua minua Gangsteriksi. Joka kerta kun tapasimme, hän kutsui minua sillä nimellä. Siitä se lähti. Rehellisesti sanoen, en välitä siitä. Pääasia on näyttää osaamisensa ladulla.

Mäki kaatui ikävän näköisesti maalialueella. Siitä alkoi kalabaliikki.

Tshervotkin juhli joukkueen kanssa viestikultaa Pekingissä 2022. Kaikki hänen aikuisuransa arvokisamitalit ovat miesten viestistä.

Venäjällä järjestettiin omat arvokisat Planican MM-hiihtojen aikana. Bolshunov näytti niissä jälleen kaapin paikan ja voitti valtaosan kilpailuista. Se ei jäänyt Tshervotkinilta huomaamatta.

– Ero hänen ja meidän muiden välillä on aivan valtava.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?