Kerttu Niskasen aviomies paljasti Krista Pärmäkosken ongelman Viaplaylla – iski huolestuttavan lausunnon: ”Kunto ei enää nouse”

Juho Mikkonen arvioi Suomen esitystä lahjomattomaan tyyliin.

Juho Mikkonen on Viaplayn leivissä.

2.3. 15:19

Viaplayn asiantuntija, Kerttu Niskasen aviomies ja valmentaja Juho Mikkonen kommentoi Suomen naisten viestijoukkueen suoritusta työnantajansa lähetyksessä.

– Me emme ansaitse (parempaa). Muut ovat kovempia, Mikkonen sanoi mutta piti kisaa ”suomalaisittain” hyvänä.

Hän analysoi erityisesti ankkuri Krista Pärmäkosken sekä oman puolisonsa otteita.

– Kristan hiihto näytti aika hyvältä, mutta kuten hän itse totesi, on niitä kisoja ollut. Kisojen kautta ei Kristan kunto enää nouse tässä vaiheessa. Näemme lauantaina, pysyykö Krista ylämäkeen mukana, mikä on ollut hänelle ongelma MM-kisoissa. Hän hiihti hyvin Maja Dahlqvistin ankkuriosuudella kiinni ja yritti täysin oikeassa paikassa ratkaisua. Mutta se ei vain riittänyt, Mikkonen sanoi.

Lauantaina hiihdetään naisten päätösmatka, 30 kilometriä perinteisellä. Mikkonen uskoo, että Pärmäkosken sijoitus on täysin päivän vireestä kiinni.

– Krista on perinteisellä hiihtotavalla parempi. Varmasti lauantaina meillä on kaksi naista taistelemassa.

Toinen mitalista taisteleva nainen on Niskanen.

– Kertun hiihtäminen ylämäkeen näytti hyvältä, mutta hän ei ollut aivan tyytyväinen. Vitosen matka aiheutti sohimista ja reitillä oli vain yksi nousupätkä. Kerttu pysyi porukassa ja pystyi tekemään töitä. Kunto ei ole kaukana, Mikkonen kommentoi.

Suomi sijoittui viestissä neljänneksi. Norja voitti ennen Saksaa ja Ruotsia. Pärmäkoski jäi pronssille kirineestä Dahlqvistista 1,8 sekuntia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?