Norjasta tärähti kovaa puhetta Frida Karlssonista – ”Epävakaa ja hauras”

Vidar Löfshus ei täysin usko Ruotsin hiihtotähteen.

Frida Karlssonin terveys puhuttaa.

1.3. 14:05

Norjan hiihtomaajoukkueen entinen päävalmentaja Vidar Löfshus on huolissaan Ruotsin hiihtotähdestä Frida Karlssonista.

Löfshus, 53, ei usko, että 23-vuotiaasta Karlssonista tulee samanlaista hiihtokuningatarta kuin Therese Johaugista tai Marit Björgenistä.

Löfshus perustelee mielipidettään ruotsalaisen saamilla kohtauksilla. Karlsson veti itsensä kilpailuissa niin piippuun sekä Pekingin talviolympialaisissa, että hän tarvitsi lääkintähenkilökunnan apua.

– En tiedä tarkasti, mikä Karlssonin tilanne on, mutta ajoittain hän on ollut pois kisoista ravitsemuksellisten ongelmien vuoksi, Löfshus sanoo Dagbladetille.

Karlsson puhui lehdelle ravintohaasteistaan vuonna 2020. Tuolloin hän kertoi väsyneensä huonoina aikoinaan jo heräämisestä ja sängystä nousemisesta.

– On mahdollista, ettei hän täysin hallitse energiansaantiaan. Tilanne on epävakaa ja hauras, Löfshus kommentoi.

Norjan maajoukkuetta menestyksellisesti luotsannut mies ei kuitenkaan kiistä Karlssonin lahjakkuutta.

Ruotsalainen on voittanut yhtä monta maailmancupin kisaa kuin Johaug samanikäisenä (8). Björgenin (3 voittoa 23-vuotiaana) ura käynnistyi paljon hitaammin.

– Karlssonin kohdalla vaaran merkit ovat silloin tällöin ilmassa. Toivon, että hänen lähipiirinsä on tilanteesta kärryillä. Ongelmia on ollut niin usein, että asiaan pitää kiinnittää huomiota, Löfshus kommentoi.

– Jos Frida saa terveytensä kuntoon, häntä on vaikeaa lyödä tulevaisuudessakin.

Karlsson on voittanut käynnissä olevissa MM-hiihdoissa jo kaksi hopeaa. Henkilökohtainen aikuisten arvokisakulta häneltä puuttuu yhä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?