Kommentti: Suomalaiset eivät ole suurimpia suosikkeja enää millään matkalla MM-kisoissa

Näyttää siltä, että kisaviikon ainoa kunnon lumikuuro oli ja meni eikä lisää tule, kirjoittaa Mikko Gynther.

Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski yrittivät pysyä mitalikamppailussa mukana parisprintin finaalissa.

26.2. 15:34

Planica

Suomen hiihtomaajoukkueen voitelupäällikkö Mika Venäläinen toivoi MM-hiihtojen aattona, että tulisipa jossain kohtaa äkillinen lumisade. Tarkemmin sanottuna hän toivoi samanlaista hiihtosäätä kuin joka koettiin Lenzerheidessa joulukuussa 2021. Iivo ja Kerttu Niskanen voittivat siellä nollakelissä ja sankassa lumisateessa käydyt väliaikalähtökisat samana päivänä.

Kisojen ensimmäisinä päivinä ei ollut lumesta tietoakaan. Sitten rävähti. Vesi- ja räntäsade muuttui kunnon lumituiskuksi. Kun sunnuntaiaamu valkeni, oli tuoretta lunta tullut jopa kymmenisen senttiä. Suomalaisten kannalta se vain tapahtui harmillisen heikkoon ajankohtaan. Riippuen siitä, haluaako asiaa peilata lauantain yhdistelmäkisaan vai sunnuntain parisprintteihin, lunta tuli puoli vuorokautta liian myöhään tai aikaisin.

Nopeasti muuttuvassa säässä voitelun onnistuminen korostuu. Siitä Suomen joukkue voisi napata tarvittavat prosentit puolelleen.

Norja jyrää tällä hetkellä miesten kilpailuissa ja ruotsalaiset putsaavat palkintopöytää naisissa. Suomalaiset eivät ole suurimpia suosikkeja enää millään matkalla.

Huippumenestys vaatii nyt nappionnistumisia huoltokopilla ja kenties pientä epäonnea naapureille. Toistaiseksi suomalaiset ovat pärjänneet tässä kilvoittelussa ihan kelvollisesti, mutta tasapeli huoltorintamalla tietää tappiota kisaladulla.

Sääennusteisiin ei ole kannattanut Planicassa liikaa luottaa. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että kisaviikon ainoa kunnon lumikuuro oli ja meni eikä lisää tule.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?