Hiihdon MM-kisojen alla erilaisia maastohiihtoon ja kilpailujen historiaan liittyviä aiheita on käsitelty jälleen julkisuudessa.
Venäjän suurimpiin urheilujulkaisuihin kuuluva Sport-Ekspress kirjoitti hiljattain suomalaisten dopingskandaalista Lahdessa vuoden 2001 kotikisoissa.
Jutussa käsiteltiin myös Lahden jälkimaininkeja seuraavan vuosikymmenen aikana ja erityisesti Mika Myllylän traagista kohtaloa.
Juttu keräsi runsaasti huomiota ja oli sivuston luetuimpien joukossa. Lukijoiden kommentit olivat suomalaisten suuntaan yllättäen varsin myötämielisiä.
– Oleellisin kysymys ei ole, kuka jäi kiinni, vaan kuka reagoi paljastuneeseen huijaukseen. Suomen poliisi aloitti rikostutkinnan, tapaus käsiteltiin oikeudessa, ja siitä annettiin tuomioita, kaikkein tykätyimmässä kommentissa kirjoitettiin.
– Verratkaa sitä (Juri) Borodavkon tapaukseen tai (Julija) Tshepalovan kaltaisiin huijareihin. Meidän yhteiskunnassamme rikollisista ja huijaajista ei tule hylkiöitä vaan päinvastoin sankareita – olettaen tietenkin että he ovat patriootteja.
Borodavko on palannut dopingiin liittyvän toimintakiellon jälkeen Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi.
Tshepalovan huippu-ura päättyi dopingkäryyn vuonna 2009. Hän protestoi kilpailukieltoaan voimakkaasti ja sai Venäjällä yleiset sympatiat puolelleen.
Samanlaiset ajatukset toistuvat useissa muissakin kommenteissa. Kritiikkiä Venäjän oman dopingkulttuurin lisäksi saa toinen hiihdon huippumaa.
– Jännästi norjalaiset välttävät kaikki nämä skandaalit. Ilmeisesti Wadan asenne on tämä: homma hoidossa, kommentissa luki.
Julija Tšepalova juhli Salt Lake Cityssä 2002 olympiakultaa sprintissä. Hänen uransa päättyi vuoden 2009 dopingkäryyn.