Muistatko Iivo Niskasen lohduttaman eksoottisen olympiahiihtäjän? Esitti nyt suomalaistähdelle hurjan tarjouksen!

Carlos Andres Quintana on edelleen Iivo Niskaselle äärettömän kiitollinen ja kutsui nyt suomalaisen rullahiihtotapahtumaan Kolumbiaan.

Iivo Niskanen halasi lämpimästi Carlos Andres Quintanaa vuoden 2022 talviolympialaisissa. Suomalainen voitti 15 kilometrin (p) kilpailun, kolumbialainen jäi viimeiseksi.

22.2. 17:33

Planica

Tällaiset terveiset lähetti keskiviikkona kolumbialaishiihtäjä Carlos Andres Quintanalle, 38, kolminkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen ennen niin sanotusti kehittyvien hiihtomaiden urheilijoiden karsintakilpailua MM-kisojen 15 kilometrin (v) väliaikalähtöön:

– Kerro terveisiä. Seuraan mielenkiinnolla hänen kehittymistään hiihtäjänä.

Vuosi sitten näiden kahden kohtaaminen Zhangjiakoun olympiakisoissa nousi suorastaan megalomaaniseksi mediahitiksi.

Jo voittonsa 15 kilometrin (p) kilpailussa varmistanut Niskanen halasi lämpimästi kilpailussa viimeiseksi jäänyttä Quintanaa tämän tultua uupuneena maaliin.

Kuvat saivat maailmalla valtavan levityksen, ja suomalaisen osoittamaa olympiahenkeä ylistettiin. Quintana sijoittui 95:nneksi vajaa 18 minuuttia hitaampana kuin Niskanen.

Esimerkiksi Ilta-Sanomissa aiheesta tehdyt jutut olivat vuoden 2022 ylivoimaisesti luetuimpien urheiluartikkelien joukossa.

Lue lisää: Iivo Niskasen upea ele nousi etusivulle Kolumbiassa! ”Suurin osa kansasta tuskin tietää niistä mitään”

Lue lisää: Kuva kultasankari Iivo Niskasesta onnittelemassa kisan jumboa sulatti sydämet – nyt puhuu viimeiseksi jäänyt kolumbialaishiihtäjä

Kun Quintana keskiviikkona Planicassa oli sijoittunut karsintakilpailussa 47:nneksi runsas seitsemän minuuttia kärjestä, hän herkistyi muistelemaan vuoden takaista episodia Ilta-Sanomille.

– Se merkitsee minulle edelleen valtavasti, ja olen hänelle (Niskaselle) äärettömän kiitollinen. Siihen hetkeen tiivistyi kaikki, mikä olympiahengessä on hyvää, ennen hiihtouraansa rullaluistelussa ja triathlonissa kilpaillut Quintana kertoi.

– Se oli myös pieni mainos sille, että huippumaiden ulkopuoleltakin tulee hiihtäjiä. Mekin haluamme kehittää lajia kotimaissamme.

Quintana sijoittui Planicaan karsintakilpailussa 47:nneksi.

Koska Kolumbia sijaitsee tropiikissa, Quintana harjoittelee pääasiassa rullasuksilla, joilla Niskanenkin etenee muutama sata tuntia joka vuosi. Vuoristoisen maan hyväkeuhkoiset urheilijat tunnetaan kestävyyslajeissa pääasiassa pyöräilystä.

Lue lisää: Iivo Niskaselta upea ele Kolumbian jumbohiihtäjälle – tätä kuvaa ihaillaan maailmalla

Juuri rullahiihtoon liittyen Quintana ja Kolumbian joukkueenjohtaja, olympiahiihtäjä Sebastian Uprimny esittivät Niskaselle Ilta-Sanomien kautta kutsun.

– Meillä on Kolumbiassa upeita rullahiihtotapahtumia, ja haluamme kutsua hänet mukaan kunniavieraaksi ja kilpailijaksi. Kolumbiasta löytyy myös korkeassa ilmanalassa sijaitsevia urheilukeskuksia, joissa Iivo voisi saada laadukkaan harjoitusleirin, Uprimny kehui Etelä-Amerikan pohjoisosassa sijaitsevaa, noin kolme kertaa Suomen kokoista luonnonkaunista maata.

Suomalaisista kestävyysurheilijoista Kolumbiassa kävivät harjoittelemassa ainakin 1970-luvun eliittikestävyysjuoksijat.

Uprimny vakuutti, että on kutsun kanssa tosissaan ja yrittää saada Niskaseen yhteyden.

Quintana ja Uprimny ovat seuranneet kansainvälisestä hiihtomediasta kiinnostuneina Niskasen kautta, joka alkoi dramaattisesti koronatartunnalla.

– Hän ottaa näistä kisoista mitalin. Hän on meidän suosikkihiihtäjämme, Quintana sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?