Messevät bonukset kolahtavat Ruotsin tähdille – ”Ei minkäänlaista kattoa”

Hanna Öberg on tienannut MM-kisoista jo sievoisen summan.

Hanna Öberg on kahminut mitaleita Oberhofissa. Hän suunnittelee sijoittavansa palkintorahat asumiseen.

18.2. 13:10

Ruotsi on kahminut jo kuusi mitalia ampumahiihdon MM-laduilta Oberhofissa. Se tietää menestyjille mukavaa pottia.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU korotti täksi kaudeksi maailmancupin ja MM-kisojen palkintorahoja, mikä näkyy nyt muun muassa Ruotsin Hanna Öbergin tilinauhalla.

Öberg, 27, on voittanut kisoissa MM-kultaa ja -hopeaa. Kultamitalista tilille kilahti 25 000 euron potti ja hopeasta 20 000 lisää.

Tämän lisäksi Öberg kahmii vielä lisää kansallisen lajiliiton menestysbonuksia. Bonusjärjestelmä on rukattu uusiksi, ja Expressenin mukaan menestysbonus on ruotsalaishiihtäjille houkutteleva.

– Olemme neuvotelleet urheilijasopimuksen, jossa menestyksestä palkitaan. Olemme tehneet muutoksia palkitsemisjärjestelmään, ja siinä palkitaan erikseen menestymisestä maailmancupissa ja MM-kisoissa, liiton puheenjohtaja Rikard Griep kommentoi Expressenille.

Griep ei paljastunut lehdelle tarkkoja summia, mutta paljasti bonuskassan olevan merkittävä. Häneltä kysyttiin myös, tuleeko useita mitaleita napsivilla urheilijoilla bonuskatto vastaan.

– Ei, ei ole olemassa minkäänlaista kattoa.

Ruotsalaisurheilijat ovat menestysbonuksista mielissään. Öbergillä ei kuitenkaan ole tarkkoja suunnitelmia, mihin rahat käytetään.

Öberg ja hänen miesystävänsä ampumahiihtäjä Martin Ponsiluoma ostivat viime vuonna yhteisen asunnon, jonka ehostamiseen Öberg arvelee sijoittavansa osan rahoista.

Kaksi pronssimitalia saavuttaneella Sebastian Samuelssonilla on sen sijaan tarkemmat suunnitelmat.

– Meillä ei ole autotallia kotona. Sellaisen suunnitteleminen ja rakentaminen pitää ehdottomasti aloittaa, Samuelsson sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?