Onko aikuisilla faneilla vaipat pöksyissään? Hiihtolegenda paljasti huhujen taustan

Ampumahiihtolegenda Uschi Disl kertoi, millaisiin temppuihin fanit ovat turvautuneet ladun varrella.

Latujen varrella riitti kannustusta Oberhofin MM-kisoissa, kun Saksan Denise Herrmann Wick ja Ruotsin Hanna Öberg ottivat mittaa toisistaan.

16.2. 16:17

Oberhofin MM-kisoissa on katsomoissa ja latujen varsilla riittänyt tunnelmaa.

Urheilijatkin ovat kiinnittäneet huomiota intohimoisen saksalaisyleisön menoon. Esimerkiksi ruotsalaisurheilijat ovat kommentoineet Aftonbladetille, että Oberhofin MM-latujen tunnetuimman ylämäen Birxsteigin kohdalla ilmassa riittää hajuja.

Nousussa yleisöä tungeksii tiiviisti ladun varrella.

– Siellä haisee oluelta, tupakansavulta ja makkaralta, ruotsalaisampumahiihtäjä Martin Ponsiluoma kuvaili lehdelle.

Hajujen seassa voi tuntua jotakin vielä iljettävämpää. Ainakin mikäli lajin entisen huipputekijän Uschi Dislin puheita on uskominen.

– Olen kuullut tarinoita, että ihmisillä on ollut vaippa päällä, jotta he eivät menettäisi paikkaansa ladun varressa, Disl sanoi Aftonbladetin haastatellessa häntä Oberhofissa.

Disl kertoi kuulleensa vaippatarinoita aktiiviuransa aikana fanikerhonsa jäseniltä. Kerhon aktiivit seisoivat Dislin mukaan ladun varressa aamusta iltaan päivästä toiseen.

– Heidän kanssaan tuli puheeksi, että miten he, jotka olivat saaneet paikat eturivistä ladun varresta, pystyivät pitämään paikkansa koko päivän ajan. Silloin kävi ilmi tämä kikka, että heillä oli vaippa käytössä.

Disliltä kysyttiin, eikä tuo ajatus tunnu hieman epämiellyttävältä.

– Haha, todellakin. Ja siksi en puhu koko aiheesta mielelläni! MM-kisoissa radiolähetysten asiantuntijana työskentelevä Disl sanoi.

MM-huuma on näkynyt myös palkintojenjaoissa.

Disl, 52, on ampumahiihdon legenda. Hän voitti omalla urallaan peräti 19 MM-mitalia, joista kahdeksan oli kultaisia.

Olympialaisista mitaleja kertyi yhdeksän, joista kaksi kultaisia.

Disl hankki Ruotsin kansalaisuuden 2022. Ruotsia sujuvasti puhuva Disl työskenteli MM-kisoissa Ruotsin radion tehtävissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?