Video: Ampumahiihtäjä sekoili uskomattomalla tavalla MM-kisoissa

Mikä se oikea linja olikaan?

Quentin Fillon Maillet hiihti hieman ylimääräistä.

12.2. 8:10

Ranskan ampumahiihdon tähtiin kuuluva Quentin Fillon Maillet otti MM-kisojen sekaviestin loppusuoran vähän turhankin rennosti keskiviikkona. Hän hiihti ankkuriosuudella kohti maalia tuuletellen tulevaa kolmatta sijaa, kunnes havahtui, että oli väärällä linjalla.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU julkaisi tilanteesta videon Twitterissä.

Maillet’n onneksi jo maaliin tulleet norjalaisvoittajat havaitsivat tilanteen ja alkoivat huutaa ohjeita ranskalaiselle.

– Sydän meni kurkkuun. Ranskan joukkuekaverit eivät saaneet juosta maalialueelle hänen (Maillet’n) maalintuloa, joten me (norjalaiset) vain huusimme, että ei, ei, ei, ei, norjalaiskilpailija Ingrid Landmark Tandrevold sanoi Dagbladetille.

Viesti meni perille. Maillet, 30, teki täyskäännöksen ja kävi koukkaamassa itsensä ratamerkkien päädystä oikealle linjalle.

Norja voitti MM-kultaa ennen Italiaa. Ranska sijoittui pronssille Maillet’n ylimääräisestä matkasta huolimatta.

Maillet kommentoi kömmähdystään huvittuneena Expressenille.

– Halusin antaa yleisölle hieman lisäjännitystä. Rehellisesti sanottuna en nähnyt, missä maalilinja oli. Aloitin juhlimisen vähän liian aikaisin. Havaittuani virheeni näin, että onneksi vielä oli riittävästi aikaa pitää Itävalta takana ja varmistaa mitali, hän sanoi.

Norjalainen ampumahiihtäjä Johannes Dale ei hiihtänyt Norjan kultajoukkueessa. Hän kuitenkin kommentoi ranskalaisen harharetkeä.

– Hänen (Maillet’n) ei olisi tarvinnut jatkaa paljon pidemmälle, kun asiat olisivat voineet mennä pieleen. Pieni juniorivirhe, hän sanoi Dagbladetille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?