Venäjän hiihtolegenda sai tarpeekseen rajoituksista – heitti ilmoille napakan vertauksen päiväkodista

Mihail Devjatjarovin mielestä KOK kohtelee venäläisurheilijoita ylimielisesti.

Mihail Devjatjarovin mukaan venäläisurheilijoita kohdellaan samalla tavalla kuin tuhmia lapsia. Kuva on marraskuulta 2018.

7.2. 8:53

Neuvostoliiton aikainen hiihtolegenda Mihail Devjatjarov, 63, tylyttää Kansainvälistä olympiakomiteaa KOK:ta kovalla kädellä, kertoo venäläislehti Sport-Express.

Vuoden 1988 olympiavoittaja on tyytymätön siihen, että venäläisurheilijat on suljettu ulos kansainvälisistä kilpailuista. Hän vertaa venäläisten kohtelua siihen, miten huonosti käyttäytyviä lapsia torutaan päiväkodissa.

– Kävimme tämän läpi jo Pyeongchangin olympialaisissa, kun venäläisiä urheilijoita kutsuttiin mukaan ilman selkeitä kriteerejä.

– Venäläisurheilijoita kohdellaan kuin tuhmia lapsia, jotka on asetettu nurkkaan. He ovat tervetulleita takaisin koululuokkaan vasta, kun ovat parantaneet käytöstapansa. Samanlaista menoa kuin päiväkodissa tai ala-asteella, Sport-Express kertoo Devjatjarovin sanoneen uutistoimisto Tassille.

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat suljettiin ulos kansainvälisestä urheilutoiminnasta sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi laajamittaisesti Ukrainaan lähes vuosi sitten.

KOK ei ole saanut kiitosta myöskään Ukrainan puolelta, sillä se ilmoitti tammikuussa olevansa valmis päästämään venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat takaisin mukaan kansainvälisiin kilpailuihin tietyin reunaehdoin.

Lue lisää: KOK on valmis päästämään venäläiset urheilijat takaisin kilpailuihin – tällaiset ovat tiukat reunaehdot

Ilmoitus herätti runsaasti raivoa, ja monet maat ovat suunnitelleet boikotoivansa Pariisin vuoden 2024 olympialaisia, mikäli venäläisurheilijat ovat siellä mukana – edes neutraalin lipun alla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?