Mikaela Shiffrin puhui vaietusta aiheesta – sitten tv-yhtiö mokasi

Yhdysvaltalaistähti joutui tarkentamaan haastatteluaan Twitterissä.

Mikaela Shiffrin hallitsee alppihiihdon maailmancupia.

30.1. 13:09

Yhdysvaltalaisen alppihiihtotähden Mikaela Shiffrinin, 27, rohkea ulostulo on noussut otsikoihin maailmalla. Hän nappasi keskiviikkona historiallisen 84. maailmancupin osakilpailuvoittonsa ja kertoi sen jälkeen, ettei ennätysvoitto irronnut helpolla.

– Minulla oli kierrossa valitettavan huono hetki, Shiffrin kommentoi Itävallan yleisradioyhtiö ORF:n haastattelussa.

Sveitsiläislehti Watsonin mukaan Shiffrinin lausahdus kääntyi itävaltalaiskanavan julkaisemalla videopätkässä ”kuukausittaiseksi pyöräilyksi”. Urheilija selvensi asiaa myöhemmin omalla Twitter-tilillään.

– Jos joku hämmentyi, kyse oli siis kuukautisistani, Shiffrin kirjoitti nauruemojin kera.

Yhdysvaltalaistähti oli liittänyt kirjoituksensa yhteyteen klipin sekä keskiviikkoisesta haastattelusta että sisäpyöräilystä.

Sveitsiläislehti ylistää Shiffrinin ulostuloa, sillä kuukautiset ovat edelleen urheilumaailmassa jonkinlainen tabu. Harvat naisurheilijat ovat puhuneet julkisuudessa kuukautisistaan ja niiden vaikutuksesta harjoitteluun ja kilpailemiseen.

Asia koskettaa kuitenkin monia menstruoivia huippu-urheilijoita. Tällaista viestiä kertoi muun muassa BBC:n vuonna 2020 julkaisema tutkimus, jonka osallistujista 60 prosenttia kertoi kuukautisten vaikuttavansa heidän harjoitteluunsa tai kilpailusuorituksiinsa.

Tutkimusta varten oli haastateltu yhteensä 537 naisurheilijaa.

Shiffrin johtaa tällä hetkellä alppihiihdon maailmancupin kokonaiscupia ylivoimaisesti, yli 700 pisteen erolla toisena olevaan Slovakian Petra Vlhovaan.

Shiffrin nousi tällä kaudella naisten kaikkien aikojen voitokkaimmaksi alppihiihtäjäksi ohi Lindsey Vonnin.

Nyt kiikarissa on nousta voitoissa kaikkien aikojen ykkösen Ingemar Stenmarkin rinnalle. Ruotsalaislegendalla on tilillään 86 voittoa.

Shiffrinillä voittoja on nyt 85.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?