Aleksandr Bolshunovin uusin tempaus sai valmentajan hämilleen – lyttäsi armotta menestys­mahdollisuudet

Venäjän hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Juri Boradavko on kummissaan Aleksandr Bolshunovin uudesta harrastuksesta.

Aleksandr Bolshunov aikoo ottaa mittaa itsestään aivan uudessa lajissa.

2.8. 14:56

Hiihtotähti Aleksandr Bolshunovin uusin päähänpisto ei ilahduttanut Venäjän hiihtomaajoukkueen päävalmentajaa Juri Borodavkoa, kertoo Nettavisen.

25-vuotiaan hiihtäjän kerrotaan ilmoittautuneen mukaan melontakilpailuun.

Kilpailu järjestetään samaan aikaan Venäjän hiihtomaajoukkueen leirin kanssa. Tästä Boradavko ei ollut mielissään.

– Saattaa pitää paikkansa, että Aleksandr on kutsuttu mukaan tällaiseen (kilpailuun). Tarkistan sen häneltä, mutta meillä on 25.–28. elokuuta harjoitusleiri, valmentaja kertoi venäläiselle Match TV:lle.

Boradavko ei venäläiskanavan haastattelussa osoittanut luottamusta Bolshunovin menestysmahdollisuuksiin melontamittelössä.

– Kaikki kilpailut ovat urheilijalle hyvää harjoitusta, mutta melominen vaatii hyvin tietynlaisia ominaisuuksia, joita hiihtäjällä ei voi olettaa olevan.

– Maastohiihtäjillä on paremmat mahdollisuudet kilpailuissa, joissa ei tarvitse niin paljon erikoisvälineitä – esimerkiksi uinnissa, valmentaja totesi.

Maaseudulta kotoisin oleva Bolshunov viihtyy hyvin luonnossa. Hän on julkaissut Instagramissa runsaasti otoksia muun muassa kalastusharrastuksestaan – ja onpa mukaan mahtunut myös yksi video miehen melontataidoista.

Maastohiihdon kolminkertainen olympiavoittaja on ollut tänä vuonna otsikoissa Venäjän presidentti Vladimir Putinia ja Ukrainan sotaa tukevien ulostulojensa vuoksi.

Maaliskuussa hän osallistui muiden tähtiurheilijoiden rinnalla Putinin nationalistiseen propagandajuhlaan Moskovassa Luzhniki-stadionilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?